Dört ateşten gün, dört ölümden gece. Bir tarafta düzenin, faşizmin tepeden tırnağa silahlı cellatları, diğer tarafta tepeden tırnağa cesaret, baştan sona cüret kesilmiş, ateşe atılacak yüreklerinden, kurşunlara siper edecekleri bedenlerinden başka bir şeyi olmayan devrimci tutsaklar. 19 Aralık Zindan katliamı işte böyle eşitsiz bir savaşın, bu savaşın sonunda işlenen kanlı bir katliamın tarihidir. 

On sekiz yıl önce, 19 Aralık’ta zindanlarda bir kan deryası yaratıldı ama devrimci tutsakları ne teslim alabildiler ne de onlara boyun eğdirebildiler.

Maraş'ta 24 Aralık 1978’de devrimci mücadeleye destek veren, faşizme ve adaletsizliğe karşı devrimcilerin yanında yer alan Kürt-Alevi toplumu katliamla sindirilmek istendi. Asıl hedef devrimci, demokratik mücadelenin önünü almak, gelişmesini engellemekti. 

Ardından 28 Aralık 2011 tarihinde Roboski Katliamında çoğu çocuk 34 insanımız katledildi. Roboski Katliamı ile Kürt halkının devrimci mücadeleye katılımının önü alınmak istendi, bir kez daha baskı ve katliamla Kürt halkı devrimci mücadeleden uzaklaştırılmak istendi.

Bizler bir kez daha Maraş, Roboski ve 19 Aralık katliamlarında ölümsüzleşen insanlarımızın anıları önünde saygı ile eğiliyor, mücadeleyi büyüteceğimizin sözünü veriyoruz. 
Bu kan denizinin ufkundan kızıl bir güneş doğacak.

Belgesel Gösterimi

29 Aralık 2018 Cumartesi Saat:14.00

Gazi Mahallesi, Gazi Cemevi