< < “Haklarımızın Tamamını Almak İçin Eyleme Devam Ediyoruz”

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde Şişe Cam Fabrikasının ısıtma soğutma sistemlerini yapan 12 işçi işin bittiği gerekçesiyle ücretleri ve tazminatları ödenmediği için dün fabrika bahçesinde eyleme başladı.

Şişecam Fabrikası inşaatında SİPİL İNŞAAT’a bağlı taşeron firma HT Mekanik bünyesinde ATES adlı taşeron firmanın mekanik tesisat işinde çalışan ve haksız yere işten atılan işçiler, yaklaşık bir haftalık bir eylem sonucunda aylıklarının ödendiğini, fakat ihbar tazminatı, AGİ vb. haklarının ödenmediğini belirtti.

Ekmek ve Onur Derneği üyesi olduklarını söyleyen Serkan Tuncer yaklaşık 9 aydır çalıştıkları işten 21 Kasım tarihinde kendilerine haber verilmeden işten çıkarıldıklarını anlattı. İşten çıkarılan işçilerin, hakları verilmediği için fabrika bahçesinde eyleme başladığını, firma yetkilerinin 8 gündür kendilerini oyaladığını, hakları olan aylıklarının da eksik yatırıldığını da aktardı.

Tuncer, firma yetkililerin kendilerini mağdur ettiklerini belirterek, şunları söyledi: "Bize haklarınızı vereceğiz dediler ama sosyal haklarımız verilmedi. 8 günden beri bizi kandırıp duruyorlar. 21 Kasım tarihinde 'İş azaldı' gerekçesiyle çıkarıldık. Ama fabrika içinde işler hala devam ediyor. İşçiler gece 21.00'a kadar hala çalışıyor. Biz de çalışabilirdik. Ekmeğimizden olduk. Eylemimizi fabrika bahçesi içinde yapıyoruz. Biz de artık işe geri dönmek istemiyoruz. Haklarımız bize verilsin istiyoruz. Haklarımız verilmese fabrika bahçesinde direnmeye devam edeceğiz. Ödeneklerimiz yapılsın. Sosyal haklarımızı istiyoruz. İş Kanuna göre bizi işten çıkarıyorlarsa tüm haklarımızı vermek zorundalar. Haklarımızın tamamını almak için eyleme devam ediyoruz" dedi.