İşten Atılan Reysaş İşçileri Eylemde

Eskişehir Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş Eskişehir Merkez İstasyonundan 15 işçi, Nakliyat İş Sendikası’na üye olduğu için keyfi olarak tazminatsız işten atıldı.

Nakliyat İş Sendikası’nın Şubat ayında örgütlenmeye başlayarak çoğunluk sağladığı Reysaş’da 21 Kasım günü patronlar, 15 işçiyi işten atınca, işçiler Reysaş önünde eyleme başladı.

İşçiler, Nakliyat İş Sendikası ile 28 Kasım günü işyeri önünde bir basın açıklaması yaptılar. Eyleme Sarp Lojistik İşyeri temsilcileri, Birleşik Metal-İş ve Emekli Sen Şube Başkanı ve üyeleri katılarak destek verdiler.

Basın açıklamasını Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu okudu. Açıklamada öncelikle Reysaş’ta süren örgütlenme süreci anlatılarak, Şubat ayında da patronların sendikaya üye olan 12 işçiyi işten attığı hatırlatıldı.

Reysaş patronunun sendika üyesi işçilere baskı yaparak “ya sendikadan istifa edersiniz ya da gidersiniz” tehditlerinde bulunduğu, işe yaramayınca da işten attığı söylenildi. Sendika olarak atılan üyeler geri alınıncaya kadar, Reysaş’a sendika girip toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar mücadelenin devam edeceği vurgulanarak, Eskişehir halkını ve kitle örgütleri bu mücadeleye destek olmaya davet edildi.

Urfa’da ve Muğla’da da Tüvtürk iş ortaklarındaki sendikalaşmadan dolayı işçilerin atıldığını ve buralarda da eylemlerin devam ettiğini hatırlatılarak “ekmeğimize, onurumuza sahip çıkacağız ve işverenlerin işçi, sendika düşmanlıklarına karşı mücadele edeceğiz. Bu mücadelede kazanan işçi sınıfı olacaktır” denildi.

Atılan işçiler adına söz alan Musaffet Oktay, patronun sendikal örgütlülüğü bölmek ve bitirmek için kendisini sürgüne göndermek istediğini, bunu kabul etmeyince de kendisine destek olan 15 işçi arkadaşı ile birlikte tazminatsız işten atıldıklarını anlattı. Oktay, Şubat ayında da işten atıldığını ancak 45 günlük eylemle işlerine geri döndüklerini söyledi.

Basın açıklaması sloganlarla sona erdi.