< Gripin’de Grev Başladı

Avcılar’da bulunan Gripin İlaç Fabrikası’nda, işçilerin enflasyon oranında zam talebi karşılanmayınca bugün greve başladılar.

Petrol-İş’in örgütlü olduğu Gripin İlaç Fabrikasında, patronun dayatması nedeniyle toplu sözleşme görüşmeleri tıkandı. %25 zam talep eden işçilere patron %17 önerince çoğunluğu kadın olan işçiler, kriz koşullarını hatırlatarak grev başlattı.

10 Haziran’da başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin tıkandığı Gripin İlaç Fabrikasında, işçiler sabah saatlerinde davul zurna eşliğinde halaylar çekerek greve başladılar, fabrika kapısına “Bu İşyerinde Grev Vardır” pankartı astılar.

İşçilere seslenen Petrol-İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Baranlı, “Ülkemizin geldiği durum belli. Dövizde dalgalanmaların yaşanması, enflasyonun yüksek çıkması... İşverene her zaman söylediğimiz şey şu; bunların sorumlusu emekçiler değil. İşlerin iyi olduğu zaman kâra ortak etmeyen işverenler maalesef en küçük bir kriz döneminde bütün faturayı çalışanlara kesiyorlar. Biz de bu niyetle yola çıktık. İstediğimiz ücret de çok büyük bir ücret değil. Türkiye’nin şu anki enflasyonu yüzde 25. Biz sadece onu istedik. İstediğimiz çok bir şey de yok dedi.

İşyeri Temsilcisi Şirin Akay da “Elektriğe, suya, her şeye zam geldi. Zam, zam, zam... Ama işçinin o kadar değeri yokmuş ki onların gözünde, bize %17 zam öngördüler. Biz 20 senedir burada çalışıyoruz. Aldığımız ücretler asgari ücret değerinde. Artık tamamen dibe vurduk, geçinemiyoruz. Çalışan elemanların çoğu kadın, hepsi zor durumda. Tek başına aile geçindiren arkadaşlarımız var. Ne kiralarını ödeyebiliyorlar, ne de çocuklarına ekmek götürebiliyorlar. Yakın zamanda Gripin ilacına yüzde 100 zam yapıldı. Biz sadece dörtte birini talep ediyoruz” diyor.