< < 193. Gününde Flormar Kadın İşçileri EKA Dayanışması...

 

25 Kasım yaklaşırken Emekçi Kadınlar (EKA), 193 gündür işlerine dönmek için mücadele eden Flormar işçisi kadınlarla birlikteydi...

 

KOCAELİ - Gebze Organize Sanayi'de bulunan Flormar'da Petrol İş Sendikası'na üye olmalarının ardından işten çıkarılan ve 193 gündür işe dönme mücadelesini sürdüren Flormar işçileri ziyaretçisiz kalmıyor.
Emekçi Kadınlar (EKA) da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü yaklaşırken Flormar işçsi kadınlarla dayanışmada bulunmak üzere Gebze'ye gitti.


Öğle saatlerinde Flormar yakınlarında "Flormar İşçisi Yalnız Değildir" yazılı pankart ve "Flormar kadın işçilerinin resminin bulunduğu "Flormar Değil Eylem Güzelleştirir" yazılı olduğu dövizler açarak "Yaşasın İşçilerin Mücadele Birliği", "Flormar Değil Eylem Güzelleştirir", "Flormar İşçisi Yalnız Değildir" sloganlarıyla eylem alınan gelen Emekçi Kadınlar'ı Flormar işçileri de aynı sloganlarla karşıladı. Bir araya geldiklerinde ise "Yaşasın Sınıf Dayanışması", "Birleşe Birleşe Kazanacağız" sloganlarıyla devam edildi.


Emekçi Kadınlar (EKA) adına Flormar işçisi kadınlara karanfil veren Fatma Yıldırım, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü yaklaştığını, işten atılan işçilerin de bir kez bu şekilde sermayenin şiddetiyle karşılaştığını ifade etti.


25 Kasım günü Flormar işçilerinin kendi programları olabileceği düşüncesiyle bugünü onlarla geçirmek istediklerini belirten Yıldırım "Kadınlar olarak, kapitalist sistemin uyguladığı çeşitli şiddet biçimlerine karşı mücadele ediyoruz. Sizler çalışırken karşılaştığınız şiddetin yanında bir kez de işten atılarak bir bu şiddeti yaşamış oldunuz. 193 gündür kararlı bir mücadele veren Flormar işçilerini selamlıyoruz. 25 Kasım yaklaşırken sizlerle bir arada olmak ve dayanışmamızı büyütmek istedik" dedi. Atılan sloganların ardından bir süre birlikte halaylar çekildi.


Emekçi Kadınlar (EKA) Flormar işçilerini, 26 Kasım akşamı Caferağa Spor Salonu'nda gerçekleştirecek olan 3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Gecesi'ne davet etti. Flormar işçileri daveti bir çok kurum ve kişiden aldıklarını ve bu konuda mümkün olduğunca katılım sağlamaya çalışacaklarını ifade ettiler.
Flormar işçileri zamanlarının bir kısmını kitap okuyarak geçiriyor. Bu nedenle Emekçi Kadınlar Flormar işçilerinin kütüphanesine çeşitli kitaplar da getirdiler. İşçiler hemen kitapları gruplara bölerek beğenilerine göre kitapları seçmeye ve gruplandırmaya başladı.


Kadınlar EKA ile 25 Kasım üzerine konuştular. Daha önce hiç eyleme dahi gitmemişken 193 gündür hergün eylemde olan kadınlar "Bugün bildiğimiz bir çok şeyi bilmiyorduk, sokağa çıktık bir sürü şey öğrendik" diyen kadınlar mücadelenin kendilerine de güç kattığını ve şimdi pek çok konuda bilgi sahibi olduklarını, dayanışmaya gelenlerle çok farklı konular üzerine sohbet ettiklerini söylediler.


25 Kasım'a dair programları sorulduğunda ise "Biz artık eylemsiz yapamıyoruz. Kadın işçiler olarak 25 Kasım'da burada değil Gebze Meydanı'nda olacağız. Kadına yönelik şiddete karşı sesimizi meydanlarda yükselteceğiz" dediler.


25 Kasım'da mahallelerde etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Emekçi Kadınlar, sıcak sohbetlerinin ardından her zaman dayanışma içinde olacaklarını ve bir ihtiyaçlarını arayı fazla açmadan tekrar geleceklerin belirterek ziyaretlerini sonlandırdılar. Flormar işçileri Emekçi Kadınları, "Yaşasın Sınıf Dayanışması", "Güle güle dostlar yine bekleriz" diyerek uğurladı.