< < İnsanlığın Yeni Çağı: Büyük Ekim Sosyalist Devrimi

 

7 Kasım 1917'de; açlık ve sefalet çekenler,  o güne kadar yok sayılanlar, savaşın yıkıntıları ile boğuşan proletarya; tarihin akışını değiştirdi. Rusya'da ilk muzaffer işçi devletini kurdu. Tüm dünyanın ezilenleri, emekçileri, emperyalist boyunduruk altındaki ulusları; büyük bir coşku ve heyecanla, umutla gönülden destekledi, Bolşevik devrimini.

Devrimi zafere taşıyan işçilerin dostu tüm dünyanın işçileri, yoksulları, ezilenleriydi. Çarlığın yıkıntıları arasından yükselen kızıl bayrak emeğin bayrağıydı. "Proletarya ya devrimcidir ya da kocaman bir hiç” demişti Marx. Ekim Devrimi bu gerçeğin altının kanla canla çizilmesiydi.

İnsanlık tarihinde yeni bir çağın başlangıcıdır Ekim Devrimi... Dünyanın ilk sosyalist devletinin, yeni toplumun kuruluşudur. Sömürenin ve sömürülenin olmadığı bir dünyanın mümkün olduğunu gösteren yeni bir toplumsal sistemdir.

Ekim Devrimi'nin önemini ve onun lideri Lenin'in rolünü küçümseme eğiliminde olanlara karşı bir konuşmasında Fidel Castro Ruz, Lenin hakkında şöyle demiştir: “O, Marx’ın fikirlerini tereddütsüz benimseyen ve onu uçsuz bucaksız ve sadece kısmen sanayileşmiş bir ülkeye taşıyan parlak bir devrimci stratejist idi. Lenin gerçekten olağanüstü bir adamdı; bir profesyoneldi ve Marksist teorinin özünü ve anlamını olanca derinliğiyle yorumlama kabiliyetine sahipti.”

Lenin'in önderliği sayesinde büyük Ekim Devrimi zafere ulaştı. Bu Devrim sayesinde bütün dünyanın ezilenleri için geri dönüşü olmayan değişimler yaşandı.

Faşizme karşı kazanılan zaferin ardından birkaç yıl içinde, Çin, Vietnam ve Küba devrimleri gibi yirminci yüzyılın diğer büyük toplumsal devrimlerine esin kaynağı oldu.

Bugün yine bir devrimler çağında, tarihin yeni bir uğrağında Ekim’in cüret ve iddiasını kuşanmak zorundayız!

Burjuvazi ile proletarya arasındaki kavga, kapitalizmle komünizm arasındaki amansız mücadele kesintisiz sürüyor. Bu tarihsel kavgayı işçi sınıfı kazanacak, sosyalizm kazanacak.

Yaşasın Büyük Ekim Sosyalist Devrimi!