Kobane’de sokak sokak, ev ev dişe diş bir mücadele yürütüldü 4 yıl önce. Dünya gericiliğini ardına almış en vahşi ve çağ dışı düşmana karşı en son insan kalana kadar destansı bir savaşım verdi Kürt halkı ve kazandı.

IŞİD barbarlarının aldığı ilk yenilgi oldu bu ve Kobane zaferi, bu insanlık düşmanı güruhun yenilebileceğini gösterdi dosta düşmana. Tüm dünya emekçi halklarına ve devrimcilere umut olan Kobane devrimi, düşman için ise yenilginin başlangıcı oldu. Ve 1 Kasım günü, “Dünya Kobani ile Dayanışma Günü” ilan edildi. Dünyanın dört bir yanından emekçilerin yüreği Kobane ve Rojava halkı için atarken, yüzlerce devrimci, enternasyonal savaşçı da yüreğinin götürdüğü yere, Rojava’ya gitti.

Sadece dünya emekçilerinin devrim düşlerine ilham olmakla kalmadı, 21. yüzyılın Stalingrad’ı olarak faşizme karşı verilmiş en büyük savaşı olarak tarihe geçti.

Halkların zaferi elbette ki egemenlerin yenilgisi olacaktı. Tüm dünya egemen güçlerinin besleyip büyüttüğü dinci gerici faşistler bu yenilginin ardından her yerde yenilmeye, yenilirken de katletmeye devam ettiler.

Kobane zaferinin yıldönümü yaklaşırken de bir avuç kalmış tosuncuklarını kurtarabilmek ve varlığını sürdürebilmek adına dinci faşist iktidar Kobane’ye saldırıyor. Kobane köylerini bombalıyor, doçkalarla vuruyor.

Kobane halkı ise bu saldırılara karşı, bugün zaferlerini kutlamak için sokaklardaydı. "Herkes bilsin ki biz o gün ne yaptıysak bugün aynısını yapacağız. Yine feda olmaya hazırız" diyen Kobaneliler binlerce kişiyle Özgür Kadın Meydanı'nda bir araya gelerek kortejlerle Şehit Egit Meydanı’na yürüyüşe geçti YPG/YPJ bayrakları ve ölümsüzleşen savaşçıların resimlerini taşıyan Kürt halkı, sadece Rojava’da değil, Türkiye ve Avrupa’da da eylemlerle “Dünya Kobani ile Dayanışma Günü”nü selamladı.