< “Devrimciler Yargılanan Değil Yargılayan Olacak”

TAYAD'lı Aileler, Grup Yorum üyelerinin bugün görülecek duruşması öncesinde İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak Grup Yorum'un susturulamayacağını belirtti.

İSTANBUL – Devrimci müzik gruplarından Grup Yorum üyelerinin bugün ve görülecek duruşması öncesi TAYAD'lı aileler Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. TAYAD'lı Aileler adına basın açıklamasını Mehmet Güvel okudu.

2017 Eylül ayı ve sonrasında yapılan kurum baskınları ile evlerden, sokaklardan işkence ile gözaltına alınıp komplo kurularak iki itirafçının, ifadeleri ile Grup Yorum üyelerinin tutuklandıklarını hatırlatan Güvel, bir yıldan fazladır tutsak olan devrimciler ve Grup Yorum üyelerinin mahkemeleri bugün 35. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayacağını aktardı.

Devrimcilerin ve Grup Yorum üyelerinin emperyalizme, ve sistemin her türlü yozlaştırmasına karşı da mücadele verdiklerini belirten Güvel, devrimcilerin yargılanamayacağını, yargılayacak olanın devrimciler olduğunu ifade ederek, “Grup Yorum üyelerine sahip çıkmak onurumuza sahip çıkmaktır” diyen Güvel, Grup Yorum'un sanatını gerçekleştirmesine engel olamayacağını ifade ederek “Halkın türküleri yapanlar yasaları yapanlardan güçlüdür” diyerek sözlerini tamamladı.