< Delphi İşçileri Kazanmakta Kararlı

İzmir’de Toplu İş Sözleşmesi sürecinde DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası ile Delphi patronu arasında anlaşma sağlanamaması üzerine, arabulucu süreci başladı.

Gaziemir Esbaş'ta bulunan Delphi Otomotiv’de işçiler fabrika içerisinde bir yürüyüş düzenleyerek taleplerini dile getirdiler.

Bir Delphi işçisi yaşadıklarını bizlere şu şekilde anlatıyor:

“Fabrikamızda Eylül ayı itibari ile toplu sözleşme başlamıştır. Görüşmelerde komik denecek tekliflerle işçilerin karşısına çıkan işveren ile yapılan 3 toplantıda anlaşmazlıklar yaşandı. Fakat emeği sömürülen bizler buna sessiz kalmadık, ses yükselttik. Arabulucu süreci başladı ve eylemlerimiz daha da sıklaşıp devam edecek, zafer direnen emekçinin olacak.

Ana taleplerimiz sosyal yardımlara %35 ve ücretlerimize net 900 TL zam yapılması ve

4’lü vardiya sistemini kesinlikle reddetmek.

Yükselen enflasyon ve alım gücünün düştüğü bu zamanlarda direnerek hakkımızı arıyor ve istiyoruz. İşverenlerin sadaka gibi ücret dayatmalarına karşı kenetlenmiş mücadeleci bir işçi dayanışması ile sermayeyi yeneceğiz. Yaşanılan ekonomik kriz ve sürekli yükselen enflasyon karşısında bizim geri adım atmak gibi bir durumumuz yok. Sürekli sermayenin yeni işler alarak emek sömürüsünden yüksek karlar elde etmesi, yükselen döviz kuru ile özellikle yabancı sermayenin karına kar kattığı bu dönemde, taleplerimizden ödün verecek bir durumda değiliz direneceğiz ve sonunda kazanacağız”

Bizler de emeğine kararlılıkla sahip çıkan Delphi işçilerinin yanındayız.