Anı Tur’da 10 Eylül günü habersizce işten atılan 50 işçi, 17 Eylül’den bu yana her gün Anı Tur önünde eylemde.

Habersizce ve eşyaları çöpe atılarak kapı önüne konulan işçilerin çoğu satış, misafir ilişkileri ve uçak bilet departmanlarında çalışanlar. Operasyon departmanı çalışanları ise istifa etmek zorunda bırakıldılar.

Eylül ayı itibariyle ödenmemiş 40 günlük maaş, ihbar ve kıdem tazminatları, yemek ücretleri, ekstra mesai ücretleri ve senelik verilmeyen bayram izinleri için bir araya gelen işçiler, haklarını alana dek eylemlere başladılar.

Eylemin başlamasının ardından 27 Eylül günü patron işçilerle görüşmeyi kabul etti. ancak ertesi gün yapılan görüşmelerde şirket "hak edilenleri vereceğini" söylemiş olsa da, anlaşmaya varılamadı.

Anlaşmazlığın nedeni, şirketin çalışanların kıdem ve ihbar tazminatı hak edişlerini kabul etmemesi ve bunun için işe giriş sırasında imzalattığı, bitiş süresi boş bırakılmış "belirli süreli iş sözleşmesi"ni gerekçe göstermesi.

Ve Anı Tur işçileri, 1 Ekim Pazartesi günü yapılan görüşmeler sonucu alacaklarının önemli bir bölümünü aldı.

Sabah erken saatlerde yapılan görüşmede işçiler alacaklarının bugün yatırılmadığı takdirde şirket önünden ayrılmayacaklarını söylediler. Gün boyu süren görüşme sonucunda Anı Tur daha önce ödememek için çeşitli bahaneler öne sürdüğü alacaklarla ilgili geri adım attı. Mesai saati bitimine yakın alacakları hesaplarına yatan işçiler, eylemlerini sona erdirdiler.