< < Tutuklu Havalimanı İşçilerinden Mektup Var!

Tutuklu 3'üncü Havalimanı inşaat işçileri emek dostlarına mesaj gönderdi.

İSTANBUL - 3’üncü Havalimanı'nda iş bırakma eyleminde kapıları kırılarak gözaltına alınan ve keyfi şekilde tutuklanan inşaat işçileri dışarıdaki emek dostlarına mesaj gönderdi. İnşaat İşçileri Sendikası resmi Web sitesinde "Aralarında sendika yöneticilerimizin de olduğu 24 işçi arkadaşımız son olarak dışarıya toplu bir mesaj yollayarak 'teşekkürlerini' iletti" bilgisi paylaşıldı.

3. Havalimanı şantiyesinde tutuklanan inşaat işçileri ve İnşaat İşçileri Sendikası temsilcileri” imzasıyla gelen mesaj şöyle:

"En insani taleplerimiz büyük bir zorbalıkla bastırılmaya çalışıldı. Gece yarılarında koğuş kapılarımız kırılarak gözaltına alındık. İGA’nın güvenlik binasında kaba dayak, küfür ve hakaretlere uğrayarak sorgulara çekildik. İnsanca yaşamak ve insanca çalışmak istediğimiz için hukuksuz bir şekilde yargılanarak cezaevlerine atıldık.

Bizler hiçbir şekilde suçlu olduğumuzu düşünmüyoruz. Hak istemek suç değildir. Asıl suçlu, biz işçileri insanlık dışı çalışma koşullarına mahkum eden İGA patronlarıdır.

Buradan tüm kamuoyuna sesleniyoruz: Bizleri merak etmeyin, keyfimiz ve moralimiz gayet yerinde. Sesimize ses olan tüm dostlara selamlar.

İnşaat işçisi köle değildir!

Cezaevlerindeki 3. Havalimanı Şantiyesinde Tutuklanan inşaat İşçileri ve İnşaat İşçileri Sendikası Temsilcileri"

3.Havalimanı'nda iş bırakma eylemi sonrası aralarında sendika temsilcilerinin de bulunduğu 24 inşaat işçisi tutuklanmış ve Silivri'de bulunan 9 ayrı hapishaneye gönderilmişlerdi. İş cinayetleri ve kölece çalışmayı dayatan sermaye ve devlet iş birliğinin hakkını arayan inşaat işçilerini tutuklanmasına ve tecrit işkencesine karşı onların yalnız olmadığını göstermek ve dayanışmada bulunmak zamanıdır. Birer kart göndererek verdikleri onurlu mücadeleyi selamlamak ve emekçilerin mücadele birliğini örmek zamanıdır.

Tutuklunan 3'üncü Havalimanı inşaat işçilerinin gönderildikleri hapishanler:

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü

Semizkumlar Mahallesi 34570

Silivri - İstanbul

NOT: Mektuplarınızı taahhütlü gönderip bir süre sonra posteneden sorarak ulaşıp ulaşmadığını öğrenmek önemli.  Bazen tutsaklara mektupları ulaşmıyor, evrak olmazda akıbetide bilinmiyor.