Adana’da Dünya Barış Günü sebebi ile 1 Eylül günü saat 17.00'de, Atatürk Parkı 'nda basın açıklaması yapıldı.

Diyarbakır ve İstanbul gibi illerde saldırı ve yasaklamalarla engellenen Barış Günü kutlamaları, Adana'da sabahın erken saatlerinden itibaren kurulan polis barikatları ve geniş güvenlik önlemleri altında geçti.

Dünden bugüne bu coğrafyada gerçekleşen katliamlara, baskılara, tutuklamalara değinilen basın açıklamasında; yaşanan bütün olumsuzluklar karşısında umut etmekten öte, barış ve adalet mücadelesi vermenin tarihsel sorumluluk olduğu belirtildi. Emek ve Demokrasi Güçleri adına yapılan basın açıklamasından sonra havaya beyaz balonlar bırakıldı.

Milletvekillerinin, sendikaların, derneklerin ve daha birçok siyasi kurum ve yapının katıldığı basın açıklamasında milletvekilleri ve kurumların temsilcileri söz hakkı alarak "Barış" konusundaki düşüncelerini dile getirdiler. Yapılan konuşmalarda, Cumartesi Annelerine saldırı ve Ramin Hüseyin Penahi’nin idamına, ekonomik kriz vb. konulara değinildi.

Mücadele Birliği Platformu ve DÖB olarak katıldığımız basın açıklamasında bizler; bugün tarihi kan ve katliamdan ibaret olan bu devletten barış bekleyenlerin, barış talep edenlerin devletle aynı dili konuştuğunu ve barışın, adaletin nihai kurtuluşumuz olan devrim ve sosyalizm için savaşmakla geleceğini belirttik.

Ardından katılımcılar erbaneler eşliğinde halaylar çektiler. Türküler, şarkılarla etkinlik son buldu.

Mücadele Birliği / ADANA