< < "Barış İçinde Yaşamak Mümkün"

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Bakırköy'de düzenlenen “Barış tecrit edilemez” şiarıyla miting gerçekleştirildi. Mitingde tüm halkların savaşların, sömürünün olmadığı bir barış içinde dünya için mücadeleye devam mesajı öne çıktı.

İSTANBUL - Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla  “Barış tecrit edilemez” şiarıyla miting düzenlendi. Bakırköy Dikilitaş'ta için yürüyüş kortej oluşturuldu.

HDP, HDK, aralarında Mücadele Birliği Platformu'nun da bulunduğu çok devrimci örgütler, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri katıldı. Mitinge Hakların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Onur Hamzaoğlu da katıldı.  

Anneler: "Savaşa Geçit Vermeyeceğiz" Mitingde Cumartesi Anneleri ve Barış Anneleri de barışı simgeleyen beyaz tülbentleriyle "Savaşa Geçit Vermeyeceğiz" pankartıyla yer alarak "Beni Bul Anne" şarkısı eşliğinde yürüdü.   

“Gerçek Barış Devrimle Gelir” Mitingde taşınan pankart ve dövizlerde Barış talebi öne çıkarıldı."Barıştan, özgürlükten, demokrasiden vazgeçmeyeceğiz”, “Gerçek barış devrimle gelir”, “Barışa sözümüz değiştirecek gücümüz var”, “Sağlığa giden yol barıştan geçer”, “Barışta ısrar, yaşamda ısrardır” ve “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” yazılı pankartlar dikkat çekti.

HDP üyelerinin taşıdığı "Barış Tecrit Edilemez" yazılı pankarta polis ikinci arama noktasında el koymaya çalış Yürüyüşte "Bijî biratiya gelan", “Ne kayyum ne devlet, demokratik Türkiye",  "Barış hemen şimdi", "Siyasi Tutsaklar Onurumuzdur" sloganları atıldı. "1 Eylül" "aşitî" "peace" yazılı beyaz balonlar taşındı.

Mücadele Birliği Platformu da kortejde yerini alarak sık sık "Barış Devrimle Gelecek", "Fabrikalar Tarlalar Siyasi İktidar Her Şey Emeğin Olacak", "Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük" sloganları atıldı.

Dersim ve Panahinin Fotoğrafları Mitingde HDP milletvekilleri, İran hükümeti tarafından hakkında idam kararı verilen Kürt siyasi aktivist Ramin Hossein Panahi'nin fotoğrafı, Dersim’de haftalardır devam eden orman yangınının ve Cumartesi Anneleri’nin eyleminden fotoğrafları ile yürüdü. . Arama noktalarında polis birçok döviz ve pankarta el koydu.

Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına gerçekleştirilen saygı duruşuyla  miting programı başladı. Giriş konuşmasının ardından Grup Vardiya sahne aldı.

Cumartesi Anneleri, Barış Anneleri,  10 Ekim Derneği, Gezi Platformu’ndan temsilciler, aylardır Zeytinburnu Belediyesi önünde işi için direnişte olan Kenan Güngördü birer kısa konuşma yaparak barış içinde yaşanacak bir dünyanın mümkün olduğu ve bunun için mücadele edeceklerini İfade eden konuşmalar yaptılar.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin konuşmasının Grup Vardiya ardından Grup Bajar sahne aldı.