Suruç Katliamının 3. yılında devrimci gençler, Kadıköy’de bir anma düzenledi. Gençlik önce, her ayın 20’sinde Suruç Aileleri’nin Halitağa Caddesi’nde düzenlediği oturma eylemine katıldı, ardından Süreyya Operası önünde bir açıklama yaptı.

Devrimci Öğrenci Birliği’nin (DÖB) de aralarında olduğu gençlik örgütleri basın açıklaması yaparak Mehmet Ayvalıtaş Parkı’na yürüyüp burada bir anma etkinliği yapmayı planlamıştı. Gençlerin önünü kesen polis yürüyüşe izin vermeyeceklerini söyleyerek dağılmalarını istedi.

Dağılmayacaklarını, planladıkları gibi yürüyüşü yapacaklarını söyleyen gençler pankartlarını açarak yürüyüşe başladılar. Ve polisin saldırısı başladı. Coplar ve plastik mermi ile saldıran polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Saldırı sırasında başına gaz kapsülü isabet eden DÖB’lü Ulaş Aslan’ın da başı yarıldı ve ambulansla Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Kafa travması nedeniyle tomografi çekilen Ulaş Aslan ilerleyen saatlerde taburcu edildi.

Saldırı sırasında gözaltına alınan 14 kişi Rıhtım Karakolu’na götürüldü. Aralarında gazeteci Zeynep Kural’ın da olduğu gözaltılar avukatlarla görüştürülmezken, yaka paça karakoldan dışarı atılan avukatlar da oldu.

Saldırıları protesto etmek için saat 21.00’dfe Khalkedon Meydanı’nda buluşan gençlik örgütleri burada bir basın açıklaması yaparak gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

Eylemde sık sık, "Suruç'un hesabı sorulacak", "Katilerden hesabı gençlik soracak" sloganları atıldı.

“Tarihin en büyük gençlik katliamı”nı anma eylemlerine saldırıları protesto eden gençler, "33 düş yolcusunun eşit ve özgür bir dünya kurma hayallerini yerine getirmek bugün hepimizin boynunun borcudur" dediler.

Gençler daha sonra gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması için karakol önüne giderek beklemeye başladı. Gözaltına alınanlar geç saatlerde serbest bırakıldı.

Polis, Ankara’da yapılan Suruç anmasına da saldırmış, 20 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlar akşam saatlerinde serbest bırakıldılar.