< < “Adaleti Yer Yüzüne Çıkarmak İçin”

11 Temmuz günü karar verilen Soma davasında faillerin ödül gibi cezalar almasının ardından Somalı aileler, yanlarına 301 işçinin mezarlarından aldıkları topraklarla Ankara’da HSYK önüne yürüyüşe başladılar.

Verilen cezaları yetersiz bulan aileler dün “Adaleti yer yüzüne biz çıkartacağız” diyerek, yanlarına topraklarla beraber kömürleri de alarak Soma’daki Madenci Anıtı önünde yaşamlarını yitiren işçilerin fotoğraflarıyla “Somayı Unutma Unutturma” sloganıyla toplandılar.

Aileler adına açıklama yapan Soma 301 Madenciler Sosyal Yardımlaşma Derneği üyesi Gülsüm Çolak, adaletin sadece zenginler için olduğunu belirterek, katliamda yaşamını yitiren 301 kişi için mahkeme heyeti tarafından sanıklardan her birine iki ay bile düşmeyecek cezalar verildiğini söyledi.

“Evlatlarımız artık geri gelmeyecek biliyoruz” diyen Çolak, başka annelerin ağlamaması ve çocukların ölmemesi için bu yola çıktıklarını vurguladı. Yapılan açıklamanın ardından aileler Soma Maden Mezarlığı’na giderek, yitirdikleri yakınlarının mezarından bir avuç toprağı yanlarına aldı.

Çanakkale, Silivri ve Zonguldak üzerinden Ankara’ya yürümeye başlayan aileler 16 Temmuz’da HSK (Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu) önünde olmayı planlıyor. Tüm kesimleri kendilerine destek olmaya çağıran aileler, Soma davasında adalet yerini buluncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söylüyor.