Mücadele Birliği Platformu olarak, Zeytinburnu Belediyesi’nde işinden atılan ve eyleminin 90. gününde olan Kenan Güngördü’yü ziyaret ettik.

102 gün önce KHK ile işinden atılan Kenan Güngördü, eylemine birkaç hafta önce ara verdiğini açıklamıştı. Ancak Güngördü, “bir kişi dahi ziyaretime gelecekse eylem alanında olacağım” diyerek belediye önünde bir açıklama yaptı.

Kenan Güngördü’nün daimi destekçisi olan çocuklar da eylem alanında idi. Mahallenin çocukları, 90 gün boyunca Kenan Güngördü’yü hiç yalnız bırakmamışlar. Kenan Güngördü, haksız bir şekilde KHK ile işten atıldığını ve işini geri istediğini söylüyor.

Zeytinburnu Belediyesi önünde “İşimizi ve Ekmeğimizi Geri İstiyoruz, Zeytinburnu Belediyesi İşçileri” pankartı açan Kenan Güngördü’ye Mücadele Birliği de “Yaşasın İşçilerin Mücadele Birliği” pankartı açarak destek verdi. Açıklama boyunca “Yaşasın Sınıf Dayanışması”, “Direne Direne Kazanacağız”, “Kenan Güngördü Yalnız Değildir”, “İşimizi Geri Alacağız”, “Murat Başkan Hesap Verecek”, “Yaşasın İşçilerin Mücadele Birliği” sloganları atıldı.

İşten atıldıktan sonra, neden işten atıldığını dahi öğrenemediğini söyleyen Kenan’a Belediye, “gizli bilgi” diyerek yanıt dahi vermemiş. Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından her fırsatta “terör örgütü üyesi” olmakla suçlanan Kenan Güngördü, öyle ise hakkında hukuki işlem başlatılmasını söylüyor ve öyle ise neden hala burada olduğunu, burada bekleyebildiğini soruyor. Kenan Güngördü savcılıktan aldığı “temiz” belgesini de büyüterek çıkış almış ve eylemde taşıyor.

Sadece işini isteyen muhalif bir işçi olduğunu söyleyen Kenan, defalarca gizli numaralardan tehdit edildiğini söyleyerek ekliyor “evet, ben muhalifim. Eğer haksızlığa karşı ses çıkarmaksa muhaliflik, evet, muhalifim. Burada onlarca insan çıkarıldı daha önce ve kimse sesini çıkarmadı. Biat etmeyeceğimizi buradan bir kere daha ilan ediyoruz. Asla ve asla haksızlığa ve hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğim. Korkmuyorum”.

Kenan’ın konuşması sırasında araçla yoldan geçen bir kişi sesleniyor: “Yanınızdayız. Ben de belediyede çalışıyordum ve işten atıldım” diyor. Seslenerek yanlarına çağırsalar da işçiler, yoluna devam ediyor.

Herkesi kadroya alacaklarını söyleyerek tüm işçileri belediye bünyesinde bir taşeron şirkete aktarmışlar ancak 11 kişilik bir liste verilerek işten çıkarıldıklarını, “gizlilik kararı” nedeniyle nedenini de öğrenemediklerini de anlatıyor Kenan Güngördü.

Mücadele Birliği adına konuşan Hıdır Devrim de “işçiler olarak örgütlü olmazsak, üretimden gelen gücümüzü kullanamazsak bir şey başaramayız” diyerek zincirlerinden başka kaybedecek bir şeyleri olmadığını vurgulayarak yanlarında olacaklarını söyledi.

Eylemi sloganlarla sonlandırdıktan sonra sohbete çay ocağında hep birlikte çay içilerek devam edildi.