< Kirazlıtepe’de “Rantsal Dönüşüm” Protesto Edildi

Dün (7 Temmuz) İstanbul Üsküdar’a bağlı Kirazlıtepe Mahallesi’nde halk, 7 parselde gerçekleştirilmek istenen rantsal dönüşümü protesto etti.

Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm İmar ve Güzelleştirme Derneği’nde toplanan mahalle halkı burada yapılan toplantının ardından “Kirazlı bizimdir, bizim kalacak” sloganı ile yürüyüşe geçti.

“Kirazlıtepe Mahalle Halkı Haklarına, Hayatlarına, Evlerine, Geleceklerine, İmzalarına Hep Birlikte Sahip Çıkıyor” pankartı ve “Halkın Sözünün Üstünde Söz, Gücünün Üstünde Güç Yoktur” yazılı dövizlerle Dörtyola ulaşan kitle, yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı.

Açıklamayı dernek başkan yardımcısı okudu ve Üsküdar Belediye başkanı ile görüşmeler yapmasına rağmen evlerini 15 gün içinde boşaltmaları için tebligatların gönderildiğini söyledi.

Tehditkar ifadelerin yer aldığı yıkım ve boşaltma gibi tedirginlik oluşturan tebligatların yapıldığı; Anlaşma imzaladığı söylenen komşuların evlerinin yıkım yönetmeliği şartlarına uyulmadan yıkıldığı; Yıkım yapılan yerin yanında bulunan ve anlaşmayı imzalamayan yapılara da zarar verecek nitelikte iş ve işlemlerin gerçekleştirildiği; Komşuların bir arada ve birlik içinde yapılacak adaletli bir dönüşüm süreci yerine, komşuları birbirine düşürecek sözlü beyanlar yapıldığının anlatıldığı açıklamada, “Madem bizlere rağmen bir süreç düşünülüyordu ise ‘katılımcılık- öneri geliştirme-müzakere etme’ gibi ifadelere ne gerek vardı? Mahallede yaşayan insanların bu denli huzursuz kılınmasından umulan yarar nedir?” denildi ve “Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz ama rantsal dönüşüme karşıyız” denilerek eylem sonlandırıldı.

Kirazlıtepe halkı, 9 Temmuz Pazartesi günü itiraz dilekçelerini toplu olarak Üsküdar Belediyesi’ne verecek.