< Sarıgazi Halkı Sokakta

Son günlerde çocuklara yönelik kaçırılma, tecavüz ve istismar olayları halkta büyük yankılar bulmaya devam ediyor. İstanbul’da, Adana’da, Kocaeli’de, Manisa’da yani Türkiye’nin dört bir yanında çeşitli eylemler, basın açıklamaları düzenlendi.

Tabii Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleşen bu eylemlerde istismara karşı her yerde farklı bir çözüm yolu önerildi. Dinci-faşist güçler çözümü “idamda”, sözde ilerici güçler ise istismarın toplumsal bir çürümenin sonucu olduğu gerçeğini gözardı ederek kimyasal hadımda, sorunun toplumsal niteliğini kavramış emekçiler ise devrimde buldu.

İstanbul’da emekçi bir mahalle olan Sarıgazi’de, istismara karşı halk, sorunun toplumsal niteliğini kavramış bir şekilde “Artık Yeter, Bu Pisliği Devrim Temizler” sloganıyla sokağa çıktı. DÖB’lü öğrencilerin de katıldığı yürüyüş, Vatan İlköğretim Okulu’nun önünden başlayarak Demokrasi Caddesi’nin başına kadar sürdü.

Polisin, yürüyüşü engelleme çabalarına ve tacizine rağmen halkın kararlı tutumuyla karşılaşınca geri çekilmek zorunda kaldı. Yürüyüş boyunca “Anaların Öfkesi Katilleri Boğacak”, “Susma, Sustukça Sıra Sana Gelecek” sloganları atıldı. Demokrasi Caddesi’nin başına gelindiğinde okunan basın açıklamasında, istismara karşı mücadelede atılması gereken adımlar şu taleplerle sıralandı; “Tüm tarikat yurtları kapatılsın, Tüm çocuklar için eşit öğrenim ve barınma hakkı sağlansın, Çocuk istismarcılığı tescillenmiş hükümet destekli vakıflar, yurtlar kapatılsın, Çocukları Koruma Kanunu pedagoglar, bilim insanları ve meslek örgütlerinin önerileri doğrultusunda şekillensin, Çocuk Koruma Kanunu ile diğer yasalar çocukların korunması lehine değiştirilsin, İstismar cezalarında iyi hal indirimleri uygulanmasın, 18 yaş altı evliliklere izin verilmesin”.

Yoğun polis ablukası altında gerçekleştirilen yürüyüş ve basın açıklamasının sonunda, ertesi gün yeniden saat 19.00’da Vatan İlköğretim Okulu önünde toplanılacağı ve yürüyüş yapılacağı duyuruldu.