Sarıgazi'de, Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nde 33 kişinin yakılarak katledilmesinin 25. yılında, Sivas katliamında yaşamını yitirenleri anmak için bir yürüyüş düzenlendi.

Alevilerin yoğunluklu yaşadığı mahallelerden birisi olan Sarıgazi’de 2 Temmuz, her yıl binlerce kişinin katılımıyla coşkulu ve öfkeli bir yürüyüşle anılıyor. Bu yıl yapılan yürüyüşte de Sarıgazi’nin Alevi halkı, yaşanmış olan katliamlara karşı tepki gösterdikleri kadar, şu an karşı karşıya oldukları dinci faşizmin yeni katliam tehditlerine karşı da tüm öfkeleri ile sokaktaydı.

"2 Temmuz Sivas Katliamını Unutmadık Unutturmayacağız" pankartının açıldığı ve Sivas katliamında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının taşındığı yürüyüş, Vatan İlköğretim Okulu önünden başlayarak sloganlarla Demokrasi Caddesi girişine kadar sürdü.

Mücadele Birliği Platformu ve Devrimci Öğrenci Birliği de “Dün Maraş'ta Bugün Sivas'ta Çözüm Faşizme Karşı Savaşta”, “Sivas’ı Unutma Unutturma”, “Şimdi Devrim Zamanı” ve “Türküler Yanmaz” dövizleri ile yürüyüşte idi.

Yürüyüş boyunca Sivas katliamında yaşamını yitirilenlerin isimleri okundu ve "yaşıyor" sloganları atıldı. “Sivas'ın Işığı Sönmeyecek”, “Dün Maraş'ta Bugün Sivas'ta Çözüm Faşizme Karşı Savaşta” ve “Yaşasın Devrimci Dayanışma” sloganları da sıkça atıldı.

Demokrasi Caddesi girişine gelindiğinde Sivas'ta yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Burada okunan basın açıklamasının ardından kitle yeniden kortej halinde sloganlarla Cemevine yürüdü.

Anma ve yürüyüş burada sona erdi.