Lice'de 2013 yılında yapılmak istenen kalekol protestosunda askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım, ölümünün 5. yıldönümünde dün mezarı başında anıldı.

Yeniköy Mezarlığı’nda yapılan anmaya Medeni Yıldırım’ın ailesi ile birlikte HDP’li yöneticiler ve bölgede ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında yaşamını yitirenlerin aileleri katıldı. Polis ablukası altındaki mezarlıkta, Medeni Yıldırım’ın mezarı başında posteri açıldı, dualar okundu.

Anne Fahriye Gündüz Yıldırım burada, oğlunun öldürülmesi öncesi yaşanan protesto eylemini hatırlatarak, “Yaşamımın son anına kadar Medeni’nin katilinin peşini bırakmayacağım. Medeni’yi katletmeye hakları yoktu. Elim katillerin yakasında olacak, onları rahat bırakmayacağım” dedi.

Oğlunun “şehit” olduğunu söylemesi üzerine hareketlenen polislere hitaben konuşmasını Türkçe sürdüren anne Yıldırım, “Başımız dik, meydanlardayız. Oğlumun mezarının başına gururla geliyorum. Medeni Kürdistan’ın şerefidir, Türkiye’nin ve AKP’nin ayıbıdır. Medeni’nin elinde taş mı vardı? Söylediklerimi çekin, büyüklerinize de gösterin. Medeni kalleşçe katledildi. O katilin de, o katili koruyanların da peşini bırakmayacağım. Biz davamızın arkasındayız. Katiller bizim kanımıza doymuyor. Serkeftin, şehîd namirin” dedi.

Anma, duaların okunması ardından sona erdi.