26 Haziran 2001… Bir kızıl yürek daha durdu…

Ölüm Orucu eyleminin 183. gününde zorla müdahale işkencesi sonucu ölümsüzlüğe uğurladık Aysun Bozdoğan yoldaşımızı…

99 Aralık’ında tutsak edilen yoldaşımız, 19 Aralık Zindan katliamları yaşandığında Ümraniye Cezaevi’nde idi. Burada yoldaşları ile 4 gün boyunca savaşım veren Aysun Bozdoğan, sonrasında götürüldüğü Kartal Zindanı’nda F tipi cezaevlerine karşı başlatılan Ölüm Orucu eyleminin ilk gönüllülerinden olmuştu.

Aysun yoldaşımız devrimci mücadele ile lise yıllarında tanıştı ve İzmir 9 Eylül Üniversitesi’ni kazanmasıyla birlikte DÖB faaliyetleri sürdürdü. Mücadelenin hemen her alanında görev alan Aysun Bozdoğan, Genç Ekin Sanat Merkezi emekçilerinden biri olmuş, Genç Ekin Müzik Grubu’nun da kurucusu oldu. İzmir’de de Mart Ekin Sanat Merkezi’nin faaliyetlerine katıldı. Bir dönem Mücadele Birliği dergisi yazı işleri müdürlüğü de yaptı.

Yoldaş ilk gözaltısını da 95 1 Mayıs’ında Taksim’de yaşadı. Ardından 2 defa kısa süreli de olsa tutuklanarak cezaevinde kaldı. Ve 99 yılında tutuklandığında, 1 yıl sonra 28 devrimci tutsağın yaşamını yitirip yüzlercesinin yaralandığı 19 Aralık Katliamını yaşadı.

Ölüm Orucu eyleminde günleri ilerledikçe sağlığı da kötüye giden Aysun Bozdoğan, Kartal Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada sürekli zorla müdahale dayatmasıyla karşılaşsa da, her seferinde “Hayır” diyordu, “Hayır müdahaleyi kabul etmiyorum”…

Ve Haziran’ın 26’ında, zorla müdahale edilen Aysun Bozdoğan yaşamını yitirdi.

Yoldaşımız bayraklaşırken, bizlere geride çok önemli miraslar bıraktı: Direngenlik, mücadele azmi, kararlılık ve yoldaşlarına bağlılık… Ve daha onyıllarca dinleyeceğimiz kadife sesi…