< < Gazetemiz “Zindandakilerin Özgüvenini Artırdığı” İçin Yasak

7 Mart günü sosyal medya hesapları gerekçe gösterilerek tutuklanan okurumuz Kenan Zengin, yazdığı bir mektubuyla, Silivli 2 Nolu L Tipi zindanında yaşadıklarını anlattı.

Daha önceden bağımsız koğuşunda ve koridorda yatmak zorunda kaldığını anlatan Kenan Zengin, 3 ay içinde 4 koğuş değiştirdiğini söylüyor. Bağımsız koğuştan siyasi tutsakların olduğu bir koğuşa geçebilmek için açlık grevi yapan okurumuz, açlık grevini bırakması için yetkililerin kendisiyle görüştüğünü, olumlu bir yanıt alamayınca da “süngerli oda” ile tehdit ettiklerini; kararlı duruşu üzerine günler sonra talebi kabul edildi.

Kendisine gönderilen Mücadele Birliği gazetesinin verilmediğini, gerekçesinin de “zindandakilerin özgüvenini artıracağı ve tutsakları galeyana getireceği” olduğunu söyledi. 1-6 Mayıs günlerinde sloganlarla anma etkinlikleri düzenlendiğini anlatan Kenan Zengin, her gün saat 12.00’de Tek Tipe karşı slogan atma eylemi olduğunu söylüyor. Açık ve kapalı görüşlerde, telefon görüşmelerinde getirilip götürülürlerken koridorlarda gardiyanlar tarafından sürekli darp edildiklerini; yiyeceklerin sağlıksız olduğunu, hatta pilavın içinden sık sık “tel” çıktığını; ekmeklerde sorun yaşadıkları içi kepek ekmeği istediklerini, buna cevap olarak da yeniden gardiyanların saldırısına uğradıklarını anlatan Kenan Zengin, tüm bu saldırıların “onları zinde ve dinç tutmak, kemiklerinin açılmasını sağlamak için olduğunu” söylediklerini aktarıyor. Kepek ekmeğini “revirde doktorun yazması” gerektiğini söyleyen cezaevi idaresi, revire çıkma taleplerini de “oradan enfeksiyon kapabilecekleri” gerekçesi ile de reddediyor…

Zindanlardan hemen her gün yeni saldırı, hak gaspları, işkence haberleri alıyoruz. Sanmasınlar ki bu devran böyle sürecek… İşkencecilerin yaptıklarının hesabını verecekleri gün çok yakın.

Zindanlar Yıkılsın tutsaklara Özgürlük