Gezi Ayaklanmasının 5. yıldönümünde Taksim Dayanışması'nın çağrısı ile ayaklanmayı ve ölümsüzleşenleri anmak için Taksim'de toplanıldı.

Gezi Parkı ve Taksim bir gün önceden polis bariyerleri ile kapatılmıştı. Saat 18.30'dan itibaren Taksim'de bulunan TMMOB MMO önünde toplanan kitleye saatler 19.00'a doğru yaklaşırken Gezi Aileleri ve milletvekilleri de katıldı.

Mücadele Birliği Platformu'nun da “Şimdi Devrim Zamanı”, “Yaşasın Gezi Ayaklanmamız”, “Gezi Ruhuyla Yeni Ayaklanmalara” dövizleriyle katıldığı eylemde “Karanlık Gider Gezi Kalır Taksim Dayanışması” pankartı arkasında yüründü.

“OHAL Gider Gezi Kalır, Karanlıklar Gider Gezi Kalır, Saray Gider Gezi Kalır, KHKlar Gider Gezi Kalır, Zulüm Gider Gezi Kalır, Yağma Gider Gezi Kalır” eylemin öne çıkan sloganı oldu. “Yaşasın Gezi Ayaklanmamız”, “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”, “Her Yer Taksim Her Yer Direniş” sloganları da sık sık atıldı. Ölümsüzleşenlerin isimleri sayılarak “Yaşıyor” diye haykırılırke Fadime anamız ve ağzına sıkılan biber gazından dolayı kanser olarak hayatını kaybeden Mehmet İstif de unutulmadı.

İpek Sokak ve Küçükparmakkapı Sokak'tan sloganlar, dövizler ve flamalarla İstiklal Caddesi'ne çıkan kitle sloganlarını haykırarak Zambak Sokak önüne kadar yürüdü. “Anaların Öfkesi Katilleri Boğacak” sloganları haykırılırken polis de Fransız Konsolosluğu önünde konuşlanmıştı. Gezi'nin ve Taksim'in olmazsa olmazı toma da gelerek bir eksiği daha tamamlamıştı.

Burada kısa bir konuşma yapıldı ve 5 sene önce bu sokakları dolduran milyonların bir yere gitmediği söylendi. Biraz daha ilerlendi ve polis barikatına biraz daha yaklaşıldı ve Gezi'de ölümsüzleşenler şahsında saygı duruşunda bulunuldu, “Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler” denildi.

Taksim Dayanışması adına Mücella Yapıcı da konuşma yaptı, “Gezi’deki dayanışmadan hâlâ korkuyorsunuz. Korkmayın, ders alın Gezi’den” dedi. Bir süre daha sloganlar atıldıktan sonra açıklamanın sona erdiği anons edildi.