Almanya'nın Stuttgart şehrinde 1 Mayıs yürüyüşü binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Saat saatlerinde Marienplatz'ta toplanmaya başlayan Almanyalı, Türkiye ve Kürdistanlı işçi ve emekçiler kortejler oluşturarak saat 10.00 gibi Schlossplatz'a doğru yürüyüşe geçti.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi bileşenleri PKK, TKEP/Leninist, MKP, MLKP ve TKP/ML'nin, HDBH pankartı arkasında, pankart ve bayraklarıyla yürüdüğü eylemde MLPD, Die Linke, DKP gibi Alman partileri, sendikalar ve antifaşist örgütler de yer aldı.

TKEP/Leninist kortejinde Almanca, Türkçe ve Kürtçe “Yaşasın 1 Mayıs” pankartı ile Efrin'de ölümsüzleşen Taylan ve Sinan yoldaşlar ile Avesta Xabur'un fotoğraflarının yer aldığı “Yaşasın Halkların Mücadele Birliği” pankartları taşındı.

Yürüyüş esnasında sık sık “Yaşasın 1 Mayıs, Bijî Yek Gulan”, “Yaşasın Partimiz TKEP/Leninist”, “Fabrikalar Tarlalar Siyasi İktidar Her Şey Emeğin Olacak”, “Yaşasın Birleşik Devrimimiz”, “Seçimle Gitmeyecekler Yaşasın Birleşik Devrimimiz” sloganları atıldı.

1 Mayıs yürüyüşü Schlossplatz'a varıldığında sona erdi. Schlossplatz'da Alman antifaşist örgütlerinin öncülüğünde oluşturulan Devrimci 1 Mayıs Platformu her sene olduğu gibi Lınkeszentrum'a doğru ikinci bir yürüyüş gerçekleştirdi. Türkiye ve Kürdistanlı örgütlerin de katıldığı yürüyüşte coşku ve devrimci ruh hali hakimdi. Leninistlerin de katıldığı bu ikinci yürüyüşte sık sık kapitalizm karşıtı sloganlar atıldı, Efrin direnişi selamlandı.

Almanya'dan Leninistler