Antep’te 1 Mayıs işçi bayramı, büyük bir coşkuyla kutlandı.

1 Mayıs öncesi Antep valiliğinin her tür eylem, etkinlik ve toplanmayı yasak etmesine rağmen, 1 Mayıs sabahı yasağı kaldırmasını açıklamasının ardından, sendikalar, işçiler, devrimciler ve emekçi halklar 1 Mayıs için toplandı.

Yeşilsu Parkında toplanılarak başlayan yürüyüşle miting için Kırkayak Parkı’na geçildi.

Miting programında, ilk olarak ölümsüzleşenler anıldı. Sendika ve siyasi partilerin yaptığı konuşmalarla halkların sorunları ve talepleri dile getirildi. Miting esnasında halay çeken insanlar, birlik ve beraberliğin ne olduğunu gösterdi. Yapılan yasaklara rağmen kararlılığını sürdüren halk istediği sonucu alabildi.

Bizler de Mücadele Birliği okurları olarak “Fabrikalar Tarlalar Siyasi İktidar Her Şey Emeğin Olacak” şiarımızı haykırdık.

Mücadele Birliği/ Antep