< Baskılar Bizi Yıldıramaz

 

Faşist devlet saldırılarını tırmandırıyor. İşçi ve emekçileri sömürü çarkları altında ezerken toplumun mücadele eden devrimci kesimlerine de dizginsizce saldırıyor. Son dönemlerde evlerin basılmadığı, insanların gözaltına alınmadığı, tutuklanmadığı tek bir gün bile yok. Bunun son örneği 24 Mart gecesi evleri basılan devrimciler oldu.

Evleri basılanlar arasında Önsöz Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Songül Yücel, Mücadele Birliği Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Acar, yine gazetemiz muhabiri Serpil Ünal, Devinim Tiyatro Atölyesi’nden Nurten Karahancı, Gazi ve 1 Mayıs Mahallesi’nden okurlarımız İnci Şahin ve Tuğba Acar var.

Uzun namlulu silahlarla evleri basılan devrimcilere gözaltı gerekçesi olarak sosyal medya paylaşımları gösterildi.

Ayrıca Şişli’de bulunan Ayışığı Ekin Sanat Derneği de polisler tarafından basıldı. Önümüzdeki haftalarda kuruluşunun 30. yılını kutlamaya hazırlanan Ayışığı Ekin Sanat Derneği, daha önce defalarca basıldı, mühürlendi, dağıtıldı. Hiçbir baskı, tehdit, Ayışığı Ekin Sanat Derneği’nin mücadelesini engelleyemedi.

Bugün baskıya, sömürüye, savaşa, taciz ve tecavüze karşı mücadele edenleri gözaltı ve tutuklama saldırıları ile yıldırabileceğini düşünenler yanılıyorlar! Bu güne kadar ne devrimcileri, ne de işçi ve emekçi halkları mücadeleden yıldırabildiler, aksine saldırıları ile devrim yangınını daha da büyüttüler.

Bizler, Mücadele Birliği Platformu olarak bütün saldırılara karşı mücadelemizden, geleceğimizden ve özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

Gözaltılar, Tutuklamalar, Baskılar Bizi Yıldıramaz

Gözaltına Alınanlar Derhal Serbest Bırakılsın

MÜCADELE BİRLİĞİ PLATFORMU