< < ‘Dünya Efrîn Günü’nde Dünya Halkları Efrin İçin Sokaklardaydı

Efrin'in Türk devleti tarafından işgal edilmesi üzerine Avrupa’da yaşayan parlamenter, hukukçu, akademisyen, kadın örgütleri temsilcileri, aydın ve yazarların çağrısı ile “24 Mart Dünya Afrin Günü” olarak ilan edilmişti.

“24 Mart Dünya Efrîn Günü” nedeniyle Kuzey Suriye, Latin Amerika, Avrupa, Avustralya, Japonya gibi birçok ülkede sokaklara çıkan yüzbinler Efrîn direnişini selamlayıp, TC’nin işgalini protesto etti.

Kuzey Suriye kentlerinden Serekaniye, Hesekê ve Kobane'de Kürt halki Efrin direnisini selamlamak için meydanlara aktı. Kürdistan Bölgesi’nnde ise halk Afrin için Süleymaniye ve Hewler kentlerinde sokaklardaydı.

 

 

Avrupa'nın birçok ülkesinde de eylemler vardı. Almanya, İsviçre, Fransa, Hollanda, Belçika, Portekiz, Danimarka, Isveç, Italya, Yunanistan, Sırbistan, Avusturya'da birçok merkezde yüzbinler Efrin için sokaklardaydı.

Dünya genelinde ise Japonya, Afganistan, ABD, Kanada, Avustralya'da TC'nin işgaline karşı çıkanlar alanlarda öfkesini haykırdı.

 

 

Almanya Stuttgart: Almanya'nın Stuttgart şehrinde de Efrin için eylem yapıldı. Efrin'de ölümsüzleşen savaşçılar adına yapılan saygı duruşuyla başlayan eylem yürüyüşle devam etti. Yürüyüşe TKEP/Leninist'te "Yaşasın Halkların Mücadele Birliği" pankartı ile katıldı. Yürüyüş boyunca sık sık “Yaşasın Efrin Direnişi”, „Yaşasın YPG, YPJ”, almanca olarak „“Alman panzerleri Efrîn’den efol”, “Merkel finanse ediyor Erdoğan bombalıyor”, “Yaşasın Uluslararası Dayanışma” sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından şehrin en işlek meydanı Schlossplatz’da yapılan mitingde yapılan konuşmalardan sonra eylem sona erdi.