18 Mart pazar günü Halkların Birleşik Devrim Hareketi Almanya/Stuttgart komitesinin organize ettiği Efrin'de ölümsüzleşen devrim savaşçıları için bir anma gerçekleştirildi.

Stuttgart şehrinde yapılan anma etkinliği Efrin'de ölümsüzleşen TKEP/Leninist, MLKP, DKP, THKP-C/MLSPB, YPG, YPJ, QSD ve Enternasyonalist savaşçılar şahsında tüm devrim savaşçıları anısına yapılan saygı durusu ile başladı. Hazırlanan sinevizyon gösterimi sırasında ölümsüzleşen savaşçılar tek tek alkışlanırken sık sık Şehit Namırın sloganı atıldı. Anma etkinliğinde HDBH, MLKP, DKP-BÖG, TKP/ML, TKEP/LENINIST, TKP/ML, MKP, TIKB adına konuşmalar yapıldı.

Anmada HBDH adına yapılan konuşmada Kürt halkının gerçek dostlarının ve gerçek düşmanlarının bu iki aylık süreçte çok açık ortaya çıktığı; bu arada düne kadar kendini dost gösteren Türkiyeli reformistlerin de gerçek sosyal şoven yüzünün ortaya çıktığı ifade edildi. Tüm dünya emekçi halklarının Kürt halkına destek verdiği, en azından sempatiyle yaklaştığı, öte yandan tüm dünya burjuvalarının ve burjuva devletlerinin TC'yi desteklediği, bunun tesadüf olmadığı, çünkü Kürt halkının önderlik ettiği Rojava Devrimi ile kapitalist-emperyalist sistemin dışında bir yaşam kurmanın mümkün olduğunu tüm dünyaya gösterdiği; Ortadoğu’yu kasıp kavuracak devrimin ilk meselesi olduğu; devrimden korkan tüm dünya gericilerinin bu korkuyla Kürt halkına düşmanlık yaptıkları vurgulandı.

Emperyalistlerin ihanetinden bahsetmenin saçma olduğu; Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimciler olarak, birbirimizden ve dünya proletaryasının dayanışmasından başka güvenecek bir şeyimizin olmadığı hatırlatıldı. Efrin savaşının ne ilk ne de son savaşımız olduğu, meselemizin (her ne kadar kayıplara içimiz kan ağlasa da) toprak parçalarına sığdırılamayacağı; bugün Efrin’i ya da başka yerleri de kaybedebileceğimiz, ama eninde sonunda Ankara’nın da İstanbul’un da Diyarbakır’ın da bizim olacağı; kaybedecek hiçbir şeyimizin olmadığı ama önümüzde kazanacak koskocaman bir dünyanın durduğu vurgulandı. Kobane direnişinin ruhu üzerine şekillenen HBDH'nin Efrin’de çok şey öğrendiği, aynı siperlerde savaşarak yoldaşlığı ve devrimi büyüttüğümüz, kanlarımızın birbirine karıştığı, bu onura sahip olan savaşçılarımızdan öğrenecek çok şeyimiz olduğu; birbirimize her zamankinden sıkı kenetlenerek HBDH bayrağını en yükseğe kaldırmamız gerektiği ifade edilerek konuşma tamamlandı.

MLKP adına yapılan konuşmada Efrîn’in tamamını işgal etseler bile, şimdiden işgalci Erdoğan faşizminin kaybettiği, Efrin'deki direnişin tarihe “Görkemli Efrîn direnişi” olarak geçtiği belirtilirken “dünyanın tüm emperyalistleri, faşistleri, gericileri bilsinler ki, Kürt halkı, devrimciler, komünistler bedel ödemeyi göze alırlar ama asla teslim olmazlar” denildi.

TKP/ML adına yapılan konuşmada Efrin direnişi selamlandı.

MKP adına yapılan konuşmada ölümüne bir direnişin sürdüğü Efrin’de ölümsüzleşen savaşçılara sahip çıktıkları onlarla onur ve gurur duydukları vurgulandı.

DKP adına yapılan konuşmada Efrin'de ölümsüzleşen savaşçıların kahramanlıkları ve yaşam öyküleri anlatıldı.

TKEP/L adına yapılan konuşmada da Efrîn’de ölümsüzleşen savaşçılar Sinan Ateş ve Kenan Aktaş’ın partiye ve mücadeleye bağlılıkları anlatıldı...

Anma etkinliği müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Almanya'dan Leninistler