Afrin'de ölümsüzleşen Türkiyeli devrimciler 17 Mart günü Ankara'da anıldı. Anma etkinliğine Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Devrimci Parti, Partizan ve Mücadele Birliği katıldı. Saygı duruşuyla başlayan etkinlik katılımcı kurumların açıklamalarıyla devam etti.

Mücadele Birliği olarak yapılan açıklamada faşist devletin 57 gündür süren savaşta hiçbir savaş hukukunu tanımadan teknik ve hava üstünlüğünü kullanarak savaştığı, ancak girdikleri her köyde her beldede onları yiğit Kürt halkı ve devrimcilerin onları karşıladığı söylenerek tek bir köyün bile savaşmadan, faşist orduya ağır darbeler vurulmadan bırakılmadığı vurgulandı.

“Tabii ki düşmanın bu amansız tutumuna karşı direnen yiğit Afrin halkı ve devrimciler olarak bizler de ağır kayıplar vermekteyiz. Ancak bu ağır kayıplara rağmen gösterilen ve ısrarla devam ettirilen bu karşı koyuş Rojava Devrimi’nin ne kadar gerçek, ne kadar güçlü olduğunu da gözler önüne seriyor. İşte bu nedenle bu büyük mücadeleye ‘Çağın Direnişi’ demekteyiz. Verdiğimiz kayıplar bir yandan bizi sarssa sallasa da diğer yandan her şeye rağmen Devrim’in kendisini korumaya devam ettiğini her şeye rağmen yorulmadan bıkmadan usanmadan savaşan birilerinin olduğunu görmek bizi daha da güçlendiriyor, daha bir araya getiriyor, öfkemizi ve isyanımızı daha da katılaştırıp örgütlülüğümüzün daha da sağlamlaşmasına yol açıyor” denilen açıklamada, bu topraklarda yaşayıp da yanı başımızda süren bu devrime katılmayan, onların yanında savaşmayanların hiçbir devrimcilik iddiasında bulunamayacağı söylendi.

Açıklama “Taylan ve Sinan yoldaş da bütün bunların bilinciyle hareket ettiler, bütün bunların bilinciyle oraya gittiler ve bütün bunların bilinciyle ölümsüzleştiler. Onlar ve onlar gibi ölümsüzleşen bütün yiğit devrimciler ellerinde tuttukları devrim bayrağını hiçbir zaman yere düşürmediler bu bayrağı geride kalanlara, bizlere emanet ettiler. Devrim ve Komünizm mücadelesinin bayrağını bir an olsun yere düşürmeden büyük bir disiplin ve cesaretle, kanlarının son damlasına kadar taşıyan devrim savaşçılarına, devrimin önderlerine selam olsun. Kavgamız onları bir an olsun unutmayacaktır. Onların ısrarcılığından ve kararlılığından aldığımız ilhamla vurmaya devam edeceğiz faşizme, kapitalizme, emperyalizme ve onlardan aldığımız cüretle devireceğiz bu yobaz cellat sürüsünü” denilerek sona erdi.

Açıklamaların ardından anmaya katılanlar duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Etkinlik şiir dinletisiyle son buldu.

TAYLAN DEMİRCİOĞLU VE SİNAN ATEŞ ÖLÜMSÜZDÜR!

DEVRİM VE EFRİN SAVAŞÇILARI ÖLÜMSÜZDÜR!

YAŞASIN TÜRKİYE VE KÜRDİSTAN HALKLARININ BİRLEŞİK DEVRİMİ!

YAŞASIN HALKLARIN FAŞİZME KARŞI MÜCADELE BİRLİĞİ!

YAŞASIN SİPER YOLDAŞLIĞI!

YAŞASIN DEVRİMCİ DAYANIŞMA