TC'nin Afrine yönelik işgal saldırılarında Kürt halkı ile savaşırken ölümsüzleşen devrimciler anıldı.

Afrin'de 9 Şubat günü ölümsüzleşen Emre Bora (Sinan Ateş) ve ölümsüzleştiği 13 Mart günü öğrenilen Kenan Aktaş (Taylan Demircioğlu) için yoldaşları bir anma düzenledi.

“Varılacak yere kan içinde varılacaktır / Ve zafer artık hiçbirşeyi affetmeyecek kadar / Tırnakla koparılıp alınacaktır” denilerek saygı duruşu ile başlayan anmada Sinan ve Taylan şahsında Afrin'de ölümsüzleşen Türkiyeli devrimciler ve enternasyonal savaşçılar selamlandı.

Sinan ve Taylan'ın mücadelelerini anlatan videolar yoğun duygularla izlendi. Ardından Sinan ve Taylan için yapılmış olan açıklamalar okundu.

Taylan'ın ölümsüzleşmesinden kısa bir süre önce yoldaşı Sinan için yazdığı mektubu okundu. Ve kürsü Kenan Aktaş'ın ailesine, yoldaşlarına, siper yoldaşları ve dostlarına bırakıldı.

Kenan'la tanışmalarını, onunla paylaşımlarını, onun için duygularını, devrime ve mücadeleye dair duygularını anlattı herkes. Kenan'ın yazdığı satırları okudular, Kenan için yazdıkları satırları okudular, “Ve senin uğruna dövüştüğün ideallerine dair söylenecek, yapılacak çok şey var” dediler.

Ve Kenan'ın sevdiği şarkılar söylendi. Atlının Türküsü (Cordoba) ve Nataşa çalınıp söylendi, “Ve kavgasız geçen günlerimde neşesiz oldum” denildi.

Bir taraftan O'nun yokluğunun yarattığı boşluk gözleri yaşla doldururken, diğer taraftan O'nun gibi bir insanın yoldaşı olmanın gururu ile dimdikti başlar.

Mücadeleleri önünde saygıyla eğiliyoruz...