Afrin işgali ve saldırıları 50. güne yaklaşırken, Türkiyeli enternasyonal savaşçılardan ölüm haberleri gelmeye başladı. 9 Mart günü açıklama yapan Devrimci Komünarlar Partisi (DKP) 2 savaşçılarının ölümsüzleştiğini duyurdu.

DKP yaptığı açıklamasında “Efrin halkının yanında sömürgeci faşist güçlere karşı, Türkiye halklarının özgürlüğü ve Türkiye devrimi için savaşıyoruz.Bu savaşta Görkem Tuğal (Nurhak Cem) ve Hüseyin Cem Özdemir (Bayram Ali Akdeniz) yoldaşlarımız, faşist ordu ve dinci faşist çetelere karşı savaşırken toprağa düştüler” dedi.

23 yaşındaki Görkem Tuğal savaşın ilk haftasında Raco’da Kevireker tepesinde faşist güçleri püskürtürken, iki devrimciyle birlikte obüs saldırısında; yine 23 yaşında olan Hüseyin Cem Özdemir ise bir diğer devrimci savaşçı ile birlikte uçak bombardımanında hayatını kaybetti.

“Onlar, Türkiye halklarının özgürlük ve sosyalizm kavgasının, aynı zamanda bölge haklarının özgürlük kahramanlarıdır.

Bu savaş, bölge halklarına Türkiye ve Kürdistan halklarına çok daha ağır bedelleri dayatıyor. Kayıplarımız yüreğimizi yakıyor ama doğru yerdeyiz ve bedel ödemekten korkmuyoruz. Bu kavga sömürgeciliğe ve faşizme karşı özgürlük ve sosyalizm kavgasıdır” denilen açıklamada, Türkiye emekçi halklarına da seslenilerek “Bu kanlı savaşta hayırhah tutum alan, hatta faşist propagandanın ve şovenizmin etkisiyle savaşı destekleyen emekçilere sesleniyoruz. Savaşları başlatmak kolaydır, ama bitirmek çok zordur. Bu savaş uzayıp yayıldığında geri dönüşü olmayan bir cehennemde uyanacağız. Bu savaş öyle onlarla, yüzlerle değil binlerce hatta onbinlerce gencinizin kanını emecek. Yalnız bu kadar da değil Türkiye Irak’a, Libya’ya, Suriye’ye benzeyecek. O ülkelerde yaşanan kanlı yıkım ve katliamlarla karşı karşıya kalma riski içindeyiz” diyerek çağrı yaptı.