10 Ekim 2015’te Ankara Gar’ında katledilenler için Antakya’da Sevgi Parkı önünde saat 18.00’de Antakya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

“10 Ekim Katliamını Unutmayacağız, Unutturmayacağız! Karanfillerimize Sözümüz Var Emek, Demokrasi Ve Barış Mücadelesi Kazanacak! Savaşa Ve İşgale Son!” diye başlayan açıklamada yaşanan süreç hatırlatıldı ve “Bu dava bizler için bitmemiştir. Katliamın sadece maşası olanlara, tetikçilere ceza verilmesi yeterli değildir. Bizler en başından beri katliamın arka planın aydınlatılmasını, katliamın gerçek sorumluların yargılanmasını istiyoruz. Mahkeme tutanakları tarihe yazılan gerçeklerin üstünü örtemez. 9 yıldır milyonların gözünün önünde yaşanan gerçekleri unutmadık, unutturmayacağız.” denildi.

Açıklamanın sonunda Filistin’deki siyonist İsrail saldırılarına da değinmeyi unutmayan kitle, basın açıklamasının ardından kitlesel olarak Asi Nehri’ne karanfiller bırakarak anmayı noktaladı.

Anmaya aralarında Mücadele Birliği okurları ve Devrimci Öğrenci Birliği’nden gençlerin de olduğu birçok siyasi kurumda katıldı.