Taksim Tünel'de toplanan üniversite öğrencileri, kadın cinayetlerine ve öğrenci katliamlarına karşı eylem yaptı.

Ard arda işlenen kadın cinayetlerine karşı eylrmler bir çok kentte meydanlarda sokaklarda devam ediyor.

Bugün üniversite kulüpleri ve dayanışmalarının çağrısıyla üniversiteli öğrenciler Taksim Tünel'de kadın cinayetlerini ve öğrenci katliamlarını protesto etti.

Taksim Tünel Meydanı'nda “Kadın Cinayetlerine Ve Öğrenci Katliamlarına Artık Yeter! Kampüsten Sokağa İsyanımız Büyüyor” yazılı pankart açılan ve kadın öğrencilerin çoğunlukta olduğu eylemde, ard arda yaşanan kadın katliamlarının, iktidarın kadın düşmanı ve cezasozlık politikalarının bir sonucu olduğu belirtildi.

“Katil Devlet Hesap Verecek”, “Erkek Vuruyor Devlet Koruyor”, "Kadın Cinayetleri Politiktir", "Jin Jiyan Azadi", "Dünya Yerinden Oynar Kadınlar Özgür Olsa","Susmuyoruz Korkmuyoruz İtaat Etmiyoruz" sloganları atıldı

Tünel Meydanından Şişhane'ye yürüyüş yapmak isteyen kitle polis barikatına dayandı. Polisin barikatı açmaması üzerine burada basın açıklaması gerçekleştirildi.

Uzun süre sloganlarla kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet konuşmalarla ve sloganlarla protesto edildi,“Katillerden hesabı gençlik soracak” sloganıyla eylem sona erdi.