Afrin’de devam eden işgal ve imha saldırılarını protesto etmek ve 9 Şubat günü Afrinde ölümsüzleşen Emre Bora ( Sinan Ateş ) yoldaşımız ve onun şahsında Afrinde ölümsüzleşen enternasyonalist savaşçıları anmak için Basel'deki devrimci kurumlarla 2 Mart günü akşam saat ortak bir eylem gerçekleştirildi.

BASEL - Afrin’de devam eden işgal ve imha saldırılarını protesto etmek ve 9 Şubat günü Afrinde ölümsüzleşen Emre Bora ( Sinan Ateş ) yoldaşımız ve onun şahsında Afrinde ölümsüzleşen enternasyonalist savaşçıları anmak için Basel'deki devrimci kurumlarla 2 Mart günü akşam saat 18.00'de Basel tren garında ortak bir eylem gerçekleştirildi.

Eylem Tren Garı girişinde pankart ve bayraklar eşliğinde bir süre beklendikten sonra,akşam iş çıkışı nedeniyle binlerce insanın yoğun bir şekide kullandığı Basel Gar’ı içinde Sinan Ateş yoldaş ve ölümsüzleşen devrim ve komünizm savaşçıları anısına bir dakikalık saygı duruşu yapılarak başladı.

Ardından TKEP/Leninist adına Sinan Ateş Yoldaş için yapılan açıklama okundu.

Eylem esnansında "Sinan Yoldaş Ölümsüzdür", "Şehit Namırın", "Yaşasın Enternasyonalist Dayanışma", "Türk Ordusu Kürdistan‘dan Defol" sloganları atıldı.

TKEP/Leninist adına yapılan ve "Günler ağır, günler ölüm haberleriyle geliyor. Sinan Ateş (Emre Bora) yoldaş, yiğit silah arkadaşları, siper yoldaşları ile birlikte faşist Türk devletinin Afrin’i işgal ve ilhakına karşı savaşırken toprağa düştü. Sinan Yoldaş, 9 Şubat günü Afrin’in Cinderese ilçesinde işgalci güçlere karşı yürütülen bir operasyon esnasında ölümsüzleşti" denilerek başlanan açıklamada Rojava devrimi ve Afrin'in, devrimci enternasyonal dayanışmanın, dünya gericiliğine karşı dünya devrimcilerinin görkemli savaşının sahnesi olduğu belirtilerek, bu görkemli savaşta, MLSPB savaşçısı Ramazan Gültekin (Ulaş Bardakçı), İspanyol Manuel Praola Leon (Baran Galicia), Fransız Oliver François Jean Le (Kendal Breizh), Hollandalı Sjoerd Heeger (Baran Sason) ve Cizre Fırtınası hamlesinde toprağa düşen Deyra Lorda gibi sayısız devrimcinin ölümsüzleştiği hatırlatılarak bu devrimci enternasyonalizmin Kürdistan topraklarına kök saldığı vurgulandı.

"Sinan yoldaş, Partimizin, Deniz’lerden başlayan, İmam Ateş, Mustafa Çetiner, Cevat Saim Çelen (Teğmen Ali) yoldaşlarla devam eden enteryasyonalist savaşçı geleneğinin yeni bir örneği oldu. O, dün Filistin, bugün Kürdistan, yarın başka toprakların ezilen halkları için savaşan, savaşacak kahramanlar kuşağına ait 'yeni insan'dır. O, sınıfsız ve sınırsız bir dünya için, insanın yüceldiği, tüm zincirlerinden kurtulup özgürleştiği bir toplumsal düzen için savaşan bir kahraman olarak yaşadı ve siper yoldaşlarıyla birlikte bir kahraman olarak toprağa düştü" denilen açıklamada işçi sınıfının yiğit bir evladı olan Sinan Ateş'in (Emre Bora) Türk bir proleter olduğu ifade edildi.

Enternasyonalizmi savunmak ve Kürt halkı ile birlikte Rojava devrimine sahip çıkmak için TKEP/Leninist tarafından yapılan çağrıya ilk cevap verenler arasında olan savaşçının Kobane savaşı sırasında Rojava'ya geçen ilk öncülerden olduğu aktarılan açıklamada "Bu çizgiyi ölümsüzlüğe ulaşana dek başarıyla temsil etti. Denizlerden, Teğmen Alilerden bugüne partimiz tarihinde hep yükseklerde dalgalanan enternasyonalizm bayrağını Rojava'nın bir çok cephesinde dalgalandırdı ve 9 Subat 2018 günü o bayrağın kızıllığına kanını kattı" denildi.

Sinan Ateş'in, genç bir işçi olarak katıldığı mücadelede hep önde yürümeye çalıştığı, emekçilerin ve ezilenlen halkların acılarını kendi acısı bildiği ve halkların ortak değerlerini sonuna kadar savunduğu, mücadele birliğinin kurtuluş yolu olduğuna ve bunun silahlı mücadele olmaksızın başarılamayacagına inandığı belirtilerek, günü geldiğinde hiç tereddütsüz Leninist Gerilla Birliklerine, LGB saflarına katıldığı aktarıldı.

"Sinan Yoldaş Afrin işgal saldırısının ilk günlerinde cephede yerini aldı. Faşist TC ordusu ve beslemelerine karşı darbeler vurdu. Bir çok operasyonda keskin nişancı olarak görev aldı ve verilen

her görevi tereddütsüz biçimde yerine getirdi. Tıpkı Kobane Savaşında olduğu gibi, Afrin’de de siper yoldaşlarının moral kaynağıydı" denilen açıklamada “Parti en iyisini bilir, son söz partinindir” diyerek, bir bütün olarak hayatını partiye ve devrim mücadelesine adadığı vurgulandı. Bu bilinçle verilen her görevi başarıyla yerine getirmek için çalışan Sinan Ateş'in neşesi, içtenliği ve mücadeleye adanmışlığıyla kendini çevresindeki bütün dostlarına sevdiren bir komünist olduğu belirtildi.

"Sinan Yoldaşın yoldaşlarına ve partisine bağlılığı genç yoldaşlara büyük bir örnektir. Faşizme karşı öfkesi ve kini ne kadar büyük ve güçlü ise kavgaya ve yoldaşlarına bağlılığı da o denli derin ve kuvvetliydi. Kavgada ve savaşta kendini tanıdı, gelişti. Savaşın her anında yüreği en öndeki mevziler için çarpardı. Cephe gerisinde olduğu zamanlarda bir fırsat yaratıp kendini öne atmaya çabalardı. Düşmana duyduğu sınıf kini, geride durmayı kabullenemeyecek kadar yakıcıydı.

Sinan Ateş Yoldaş, genç bir işçi olarak girdiği kavgada, yaşamak istediği gibi, bir komünist gibi yaşadı. Tıpkı adını aldığı Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu, THKO’nun önderi Sinan Cemgil gibi kahramanca ölümsüzleşti. Onun mücadele yaşamı genç kuşaklar tarafından sonsuza kadar örnek alınacak, taşıdığı komünizm bayrağı hep yükseklerde dalgalanacak"deilen açıklamada Sinan Ateş'in mücadel yaşamı ve yaşamını feda ediş biçiminin kadın erkek tüm ezilenler için bir savaş çağrısı oldğu vurgulandı.

TKEP/Leninist adına yapılan açıklama "Sinan Ateş yoldaşın mücadele yaşamı ve yaşamını feda ediş biçimi bir savaş çağrısıdır! Toprağa düşen tüm enternasyonal savaşçıların yaşamları bir savaş çağrısıdır! Bu çağrıyı büyütün! Bu savaş çağrısını faşizmin, gericiliğin, burjuva egemenliğin, karanlığın hüküm sürmek istediği her yere götürün! Onların savaş çağrısı mitralyöz sesleriyle karşılık bulsun! Onların savaş bayrağı emperyalistlerin, kapitalistlerin burçlarına dikilsin!

Devrim Savaşçıları Ölümsüzdür!

Sinan Ateş Yoldaş Ölümsüzdür !" denilerek bitirildi.

Afrin de devam eden faşist saldırılara karşı yapılan kısa bir konuşma yapılarak sloganlar eşliğinde eylem sonlandırıldı.

 

 

 

Basel'den Leninstler