< "İnsan Onuruna Yakışmayan Hiçbir Uygulamayı Kabul Etmeyeceğiz!"

İzmir'de Tek Tipe karşı Koordinasyon İnsan Hakları Derneği'nde bir açıklama yaparak hapishanelerdeki tek tip elbise ve ayakta sayım uygulamasına karşı mücadele edeceklerini belirtti.

İZMİR - Hapishanelerde çeşitli gerekçelerle hak gaspları, işkenceler artarak sürüyor. Son günlerde ardı ardına hapishanelerde ayakta sayım ve işkence haberleri geliyor.

İzmir'de Tek Tipe karşı Koordinasyon 28 Şubat günü İnsan Hakları Derneği'nde bir araya gelerek hapishanelerdeki saldırılara karşı bir basın toplantısı yaptılar. Koordinasyon adına açıklamayı Ülkü Şeyda okudu.

"Son dönemde hapishanelerde özellikle askeri nizam içinde ayakta sayım dayatılmaktadır. Bu duruma uymayanlara çeşitli fiziksel ve sözlü saldırılar gerçekleştirilmekte ve disiplin cezaları verilmektedir. Darp sonucu mahpusların vücut bütünlüğüne zarar verilmektedir." diyen Şeyda, hspishenerlede ne "tek tip" uygulamasını, ne ayakta sayım vermeyi ne de insan onuruna yakışmayan hiçbir uygulamayı kabul etmeyeceklerini ve hapishanelerdeki tutsaklarla dayanışma içinde mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.