< Sözlerimizden Dahi Korkuyorlar

20 Şubat günü (Dün) saat 14.00'da Adana Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezine açılış ve temel atma töreni için Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz geldi.

Kongre merkezinin etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bir çok sivil ve resmi polisin, arama noktasının olduğu alanda kongre merkezine gelen öğrencilerin suları bile içeri alınmadı.

Yüzlerce öğrencinin olduğu alanda polisler ve özel güvenlik güçleri aralarında 1 Mücadele Birliği okurunun da olduğu 5 öğrenciyi alandan çıkarttı. GBT kontrolünün ardından öğrenciler neden bu kadar öğrenci varken onların çıkarıldığını sorduklarında, polis memurları “yukardan emir geldiğini” söyleyerek bir açıklama yapmayı reddettiler. Öğrenciler üniversite sınırları içinde bulunan Sarıçam Polis Merkezine getirildi. Orada da bir açıklama yapılmayan öğrenciler 2 saat boyunca bekletildiler.

Törenin bitmesinden sonra "GBT sorgusunda herhangi bir kayda rastlanmamıştır" yazılı bir tutanak tutuldu ve öğrenciler serbest bırakıldı.

Şüpheli görülüp bir protesto yapma ihtimali üzerine 5 arkadaşımız yasal olmayan şekilde gözaltına alındı. O kadar güvenlik güçleri ve arama noktasına rağmen, öğrencilerin konuşmasından, ilerici, devrimci öğrencilerin karşılarında olmasından KORKUYORLAR!!

Baskılarınız Bizi Yıldıramayacak!

Korkularınızı Mutlaka Gerçekleştireceğiz..

Mücadele Birliği/Adana