< Sinbo İşçisinden Migros'ta Eylem

Kod 29 ile işten atılan Sinbo işçisi TOMİS üyesi Dilbent Türker direnişin 92'inci gününde Migros mağazasında eylem yaptı.

Kod 29’un kaldırılması talebi ile 92 gündür mücadele eden TOMİS üyesi Dilbent Türker’in eylemleri yasak ve baskılara rağmen devam ediyor.

TOMİS temsilcisi Onur Eyidoğan ve Sinbo işçisi Dilbent Türker, Sinbo fabrikası karşısındaki Torium AVM’de bulunan Migros mağazasında eylem yaptı.

Aldığı Sinbo ürünlerini aldıktan sonra kasaya bırakarak konuşmalar gerçekleştiren Türker, DGD-Sen üyesi Migros Depo işçilerinin yaşadığı hukuksuzluğu anlattı. Ardından Sinbo işçilerinin de sendikaya üye olduğunu belirtti ve Sinbo yönetiminin anayasayı çiğneyerek işten artığını aktardı. Türker “Migros Depo işçileri anayasal haklarını kullanılarak DGD SEN’e üye oldular. Önce ücretsiz izne çıkarıldılar ardından Kod 29 ile işten atıldılar. Bizler de Sinbo işçileri olarak anayasal hakkımızı kullandığımız için önce ücretsiz izne çıkarıldık, sonra Kod 29 ile işten çıkarıldık.”

Migros’ta Sinbo ürünlerini almama ve Migros işçileri ile dayanışma çağrısı yaptı. Türker'in Migros ve SML Etiket patronlarını teşhir eden konuşması Migros’ta alışveriş yapanlar tarafından ilgiyle dinlendi.

Migros güvenlikler görevlilerinin çekim yapanları tehdit etmeleri de kameralara yansıdı.

Eylemin sosyal medyada paylaşılmasının ardından sosyal medyada da Sinbo ve Migros müşterileri firmalara tepkilerini dile getiren paylaşımlar yaptı.