< Cargill işçileri Coca-Cola Önünde

Eylemlerini 853'üncü günde İstanbul’a, Cargill Genel Merkezi önüne taşıyan işçiler, Cargill tedarikçilerinden Coco Cola önünde eylem gerçekleştirdi.

İSTANBUL - Tek Gıda-İş Sendikası üyesi oldukları için işten atılan Cargill işçileri 867 gündür işe geri dönmek için mücadele ediyorlar. Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kalan işçiler eylemlerini 17 Ağustos itibari ile İstanbul'a taşıdı. 14 işçi eylemşerini İstanbul Ataşehir'de bulunan Cargill Genel Merkezi önünde sürdürüyor.

İşçiler Cargill’in tedarikçi şirketleri önünde eylemler gerçekleştireceklerini belirtmiş ve Fastad Gıda, Assan Gıda önünde eylem yapmıştı.

Bu gün ise Cargill işçileri 867. gününde Coco Cola önünde eylem gerçekleştirdi.

"Çocuklar İyi Yaşasın Diye Babalar Direniyor” yazılı pankart açılan eylemde, sık sık “Gemileri Yaktık Geri Dönüş Yok ” ve “Direne, Direne Kazanacağız” sloganları atıldı. 

Sendikalı olduktan sonra işten atıldıklarını belirten Tek Gıda-İş Sendikası Genel Sekreteri İbrahim Ören, Cargill’e seslenerek “Sizler asla dürüst davranmıyorsunuz! Çünkü işten çıkartılan arkadaşlarımız sizlere yıllarca emek veren, hatta sizin performanslarını beğenerek ödül verdiğiniz arkadaşlarımızdı. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki! İşten çıkarttığınız bu arkadaşlarımız sendikal örgütlenmede öncü arkadaşlarımızdı” dedi.

Coco Cola şirketine de seslenen Cargill işçileri “İşçi hak ve özgürlükleri, patronların insafına, yerel yöneticilerin sorumsuzca aldığı kararlara teslim edilmeyecek kadar değerlidir ve biz bu değer uğruna her türlü kavgayı vermeye devam edeceğiz” dedi.

Cargill işçileri Coco Cola’ya mektuplarını ilettikten sonra eylemi sonlandırarak, direniş alanlarına geçmek için yola çıktılar.

Dudullu OSB önünde gerçekleşen eyleme Tüm Çalışanlar İçin Sağlık Platformu, demokratik kitle örgütleri ve partiler destek verdi.