< CPS İşçileri Grevde...

CPS Otomotiv'de patronun yüzde 5'lik zam önerisine karşı yüzde 25 isteyen DERİTEKS üyesi işçilerin grevi dün başladı.

Tuzla Serbest Bölgede faaliyet yürüten, CPS Otomotiv'de toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde patronun düşük zam dayatması nedeniyle anlaşma sağlanamadı. DERİTEKS'in örgütlü olduğu fabrikada işçilerin %25'lik zam isteğine karşılık patronun yüzde 5'lik zam önerisini kabul etmeyen işçiler dün itibariyle grev pankartı asarak greve başladı.

Sabah saatlerinde işyerine gelen işçiler işbaşı yapamayarak fabrika önünde toplandı. Sendika yöneticileri ve DERİTEKS'in örgütlü olduğu diğer işçilerin de geldiği fabrikanın önünde grev halayı çekildi. Fabrika önünde sık sık "Sözleşme hakkımız, grev silahımız", "Birlik mücadele zafer", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganları atıldı.

DERİTEKS Genel Başkanı Musa Servi, 2019 yılında yetki alınan fabrikada yetki karmaşası nedeni ile çoğu zaman sorun yaşadıklarını, çalışma yaşamını etkileyen birçok sorunda sürekli olarak anlayışlı olmaya çalıştıklarını ve sorunu çözme niyetiyle masaya oturduklarını ifade etti.

Ancak patronun pandemi sürecindeki krizi bahane ederek işçilere neredeyse sıfır zam dayattığını belirten Servi, "Oysaki biz bu süreçten en çok işçilerin etkilendiğini biliyoruz. Pandemi sürecinde kısmi çalışma ödeneği ve ücretsiz izin uygulaması biz işçilerin zaten az olan haklarını daha da tırpanlamışken, bu uygulamalar artık bir saldırı aracına dönüşmüşken, biz işçilerden daha fazla fedakarlık isteniyor. Bir taraftan salgın koşullarında çalışan işçiler artık bu yükü daha fazla kaldıramazlar" ifadelerini kullandı.

Bu dayatmayı kabul etmeyeceklerini dile getiren Servi, "Bugün grev pankartını asıyoruz ve buradan işvereni tekrardan taleplerimizi karşılama noktasında görüşmeye davet ediyoruz. Önümüzdeki hafta içine kadar kitlesel bir biçimde fabrika önünde olacağız. Daha sonra da grevimizi dönüşümlü olarak devam ettireceğiz. Ayrıca bugün yanımızda olan tüm emek dostlarına da teşekkür ediyoruz. Bu sadece CPS işçilerinin değil işçi sınıfının mücadelesidir" dedi.