< Yusufeli’nde De “Kapalı Devre Çalışma”

Artvin’de Orman ve Su İşleri Bakanlığı Projesi olan ve Limak-Kolin-Cengiz Ortak Girişimine yaptırılan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santralı koronavirüs vaka sayısı hızla artmaya başladı.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, artan vakalar nedeniyle işçilerin şantiye alanından çıkmasını yasaklayan karar aldı...

Sağlıklı işçiler ise koronavirüse yakalanan işçilerle aynı şantiyede olduklarını söyleyerek, virüse yakalanmamak için işten çıkmak istedi. Ancak Valilik’in aldığı karar nedeniyle ihbar tazminatı ve işsizlik maaşı gibi hakları elinden alınan işçiler, 25 Ağustos günü iş bırakma eylemi yaptı.

Şantiye proje müdürü, sözlü olarak işçiler taleplerinin karşılanacağını söyledi. Şantiyede süresiz karantina kararı alındığını bildiren proje müdürü, isteyen işçilerin tüm haklarını alarak işten ayrılabileceklerini bildirdi.

İşçiler, “Kurban Bayramı’nda işçileri gönderdiler sonra hiçbir önlem almadan hiçbir test yapmadan, karantina olmadan geri getirdiler. Yusufeli’nde hiç vaka yoktu. Kurban Bayramı’ndan sonra bu şirket yüzünden vakalar arttı. Şimdi de bizi buraya koronavirüsle iç içe hapsediyorlar. Ortam zaten hijyenik değil.

Test yapılıyor sözde ama test sonucu gelene kadar o kişi 2-3 gün boyunca bütün şantiyeyle iletişim halinde. Test sonucu pozitif çıkan bir arkadaşı alıp götürdüler sabah. Biz akşamdan beri o adamla birlikteydik. Biz de şantiyeyi kapatın, 20 gün gönderin herkesi evine dedik. Onlar da yanaşmadılar Valilik’in kararını aldılar arkalarına bu nedenle işsizlik maaşımız ve tazminatımız elimizden alınmış oldu” diyorlar.