< "Arkadaşlarımız Serbest Bıırakılsın"

 KESK İstanbul Şubeler Platformu, Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu ve üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

İSTANBUL - KESK İstanbul Şubeler Platformu, basın toplantısı yaparak tutuklanan Eğitim-Sen Genel Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu ve Eğitim-Sen üyesi Saim Atılgan'ın serbest bırakılması istedi.

Eğitim-Sen İstanbul 2 Nolu Şube binasında yapılan açıklamada, Eğitim-Sen 5 Nolu Şube Kadın Sekreteri Nesrin Gülbahar, tutuklamaların hukuksuzluğunu vurgulayarak , tarihsel ve toplumsal sorumlulukları gereği geçmişten bugüne kamu emekçilerinin, eğitim ve bilim emekçilerinin haklarının mücadelesini yürüttüklerini söyledi.

Emekçilerin haklarının ancak adaletin, eşitliğin, özgürlüğün hâkim olduğu bir ülkede mümkün olduğunu söyleyen Gülbahar, tüm emekçilerin haklarının ifade etti.

 

"Hak Aramanın Suç Olduğu Karanlık"

Gülbahar, "Yaşama dair en güzel, en gerçek olan her şeyin, mücadelenin, dayanışmanın arkadaşlarımıza 'suç' olarak ithaf edildiği bir gerçekliği yaşadık. Kadına yönelik şiddete, kadın cinayetlerine, tacize ve tecavüze karşı çıkmanın, 8 Martlarda 'Vardık, varız, var olacağız' diye haykırmanın, taşeron işçilerin hakları için mücadele etmenin, 1 Mayıslarda emeğimize, haklarımıza sahip çıkmanın, 10 Ekim'de katledilen arkadaşlarımızı, dostlarımızı, çocuklarımızı anmanın, hasta yakını tarafından öldürülen sağlık emekçisi Dr. Ersin Arslan'ı ölüm yıldönümünde anmanın, işsizliğe, yoksulluğa, yolsuzluğa hayır demenin 'suç' olarak kayıtlara geçtiği bir karanlığı yaşadık" dedi.

Yürüttükleri mücadeleden iktidarın rahatsızlık duyduğunu söyleyen Gülbahar, "Tarihimiz boyunca iktidarların hukuksuzluklarına, baskı politikalarına boyun eğmeyen bir geleneğin mirasını, kamu emekçileri, eğitim ve bilim emekçileri mücadelemizi onurla sürdürüyoruz" dedi.

Dün olduğu gibi bugün de baskılara, ihraçlara, sürgünlere, tutuklamalara teslim olmadıklarını ve olmayacaklarını vurgulayan Gülbahar, eşit, özgür, demokratik bir ülke mücadelemize inatla, umutla devam edeceklerini söyleyerek, tutuklanan arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.