Gözaltılar Yarın Adliyeye Çıkarılacak

Ankara'da "İşimizi Geri İstiyoruz" eylemi yaparken Yüksel Caddesi'nde gözaltına alınan 7 kişinin yarın adliyeye çıkartılması bekleniyor. 

ANKARA - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra Ankara’nın Yüksel Caddesi’nde “İşimizi Geri İstiyoruz” eylemleri düzenleyen 7 kamu emekçisi 13 Ağustos'ta gözaltına gözaltına alınmıştı.

Evlerine yapılan polis baskınları yapılarak gözaltına alınan Acun Karadağ, Nazan Bozkurt, Mehmet Dersulu, Gülnaz Bozkurt, Armağan Özbaş, Merve Demirel ve Mahmut Konuk’un açlık grevinde olduğu belirtildi. 

Gözaltına alınan 7 kamu emekçisinin yarın adliyeye çıkarılmaları bekleniyor.

Mahmut Konuk’un kızı avukat Evin Konuk, gözaltındaki Mehmet Dersulu’nun Pazar gününden bu yana su ve şekeri kestiği için baygınlık geçirdiğini bilgisini aktarırken, babasının da şeker hastası olmasından kaynaklı durumunun kötüye gittiğini ifade etti. 

Gözaltındakilerin İstanbul Protokolü'ne göre her gün hastaneye götürülmesi gerekirken nezarethanede doktor olmasından dolayı muayenelerinin burada yapıldığını söyleyen Avukat Konuk, bunun bir OHAL uygulaması olduğunu ve hukuka aykırı olduğunu ifade etti.