< < Yemek Sepeti İstismarı Gizliyor

Yemek Sepeti/Banabi yönetimi, istismarı ortaya çıkaran 3 çalışanını işten kovdu.

Yemeksepeti’ne ait BanaBi deposunun bulunduğu mahallede yaşayan 14 yaşındaki kız çocuğu depoda çalışan 2'si kurye bir depo çalışanı 3 işçiye, D.K. isimli depo çalışanı tarafından istismar edildiğini söyledi. Bunun üzerine D. K. ile konuşarak olayı ortaya çıkaran 3 işçi işten atıldı.

3 işçinin, olayı öğrendiğinde D.K. ile olayı konuşmak istediklerini, kendisinin böyle bir şey olmadığını söyleyerek kaçmaya başladığını, o sırada düştüğünü daha sonra merdivenden düştüm diyerek rapor aldığını söyledi. İşçiler olayı bölge sorumlularına ve şeflere aktardıklar, durum kamera kayıtları ile de belirlendi. Ancak Yemek Sepeti yönetimi polise haber vermek yerine istismarı ortaya çıkaran 3 işçi hakkında tutanak tuttu. Bu işçilere 25/2 maddeden çıkış işlemi yapacaklarını, dilerlerse kendilerinin istifa dilekçesi verebileceklerini söylediler.

Atılan işçiler yönetimin olayı polise bilmdirmek yerine kendilerinin işten atıldığını, ellerindeki kayıtları bu olay çözülmeden silmeyeceklerini bildiren ve olayın ayrıntılarını anlattıkları bir maili, Yemeksepeti CEO’su da dahil olmak üzere, tüm çalışanlara gönderdiler.