< ”Emekçilerin Kanıyla Besleniyorlar”

FitnessPark Deluxe işçileri Muhammed Hanifi Baştürk ve Nur Esen 10 aydır gasp edilen haklarının verilmesi talebiyle mücadeleyi sürdürürken Kayseri İldem Parkı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

KAYSERİ - FitnessPark Deluxe işçileri Muhammed Hanifi Baştürk ve Nur Esen 10 aydır gasp edilen haklarını almak için mücadeleye devam ediyor.

Baştürk ve Esen, bugün Emeğin Gücü Derneği ve Dev Yapı İş Sendikasının da katılımıyla 14 Ağustos günü Kayseri İldem Parkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

FitnessPark Deluxe işçilerinin gasp edilen haklarının ödenmesi talebiyle Kayseri İldem Parkında yaptıkları basın açıklaması sırasında çevre sakıinleri de destek verdi. Spor Salonu sahibi Mustafa Bozdağ'ın hak gaspına tepkilerini dile getirdi.

Kayseri'deki yerel TV ve gazeteler de FitnessPark Deluxe işçilerinin seslerini Kayşeri halkına duyurmak için İldem Parkındaki basın açıklamasını takip etti. 

FitnessPark Deluxe işçileri yaptıkları açıklamada FitnessPark Deluxe sahibi ve işletmecisi Mustafa Bozdağ'ın teklifi üzerine Kayseri 7. Noterliği'nde düzenlenen belge ile Muhammed Hanifi Baştürk ve Nur Esen'in hissedar olduğunu ve aynı zamanda spor salonunda eğitmen olarak çalıştıklarını fakat 27 Aralık 2019 tarihinde Mustafa Bozdağ tarafından gönderilen mesaj ile işlerine son verildiğinin bildirildiğini fakat ne eğitmen olarak çalıştıkları süreye ait ücretlerinin ne de hisselerine ilişkin haklarının ödenmediğini aktardı.

Baştürk ve Esen gasp edilen 10 aylık haklarının ödenmesi için mücadele ettiklerini bu süreçte Bozdağ'ın taciz ve tehditleri ve saldırılarıyla da karşılaştıklarını belirttiler.

Bozdağ ve ortaklarından Mehtap Karaca'nın keyfi şikayetleri nedeniyle gözaltına alındıklarını, defalarca ifade vermek zorunda kaldıklarını anlattı.

Baştürk açıklamada "Spor Salonunun ortaklarından ve First Class Erkek Kuaförü  Yunus Emre Erbaş (Bozdağ'ın eniştesi) ile de görüşerek haklarının ödenmesini istedik. Yüzde 54 hisse sahibi olan Erbaş, ”Hisse benim üstüme ama sahibi Mustafa Bozdağ'dır. Emekçi haklarınızı ondan isteyin” dedi. Bozdağ ise ’Bana ait hisse hisse yok. Ben battım’ diyor. Ailece dolandırıcılık yaparak emekçilerin haklarını gasp ediyor sivrisinek gibi emekçilerin kanıyla besleniyorlar" dedi.

Baştürk ve Esen 10 aydır gasp edilen haklarını alıncaya kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

FitnessPark Deluxe işçilerinin gasp edilen haklarının ödenmesi talebiyle Kayseri İldem Parkında yaptıkları basın açıklaması sırasında çevre sakıinleri de destek verdi. Spor Salonu sahibi Mustafa Bozdağ'ın hak gaspına tepkilerini dile getirdi.