< "Haklarımızı Ödeyeceksiniz Kaçışınız Yok!"

İnşaat işçileri haklarını gasp eden inşaat şirketleri önünde eylem yaparak ”Bu sorunu ya çözeceksiniz, ya çözeceksiniz başka yolu yok" dedi.

İSTANBUL - Sakarya'da Serdivan Belediyesi'nin inşaa ettirdiği Cadde 54 AVM projesinde Deniz Mimarlık ve YU Group tarafından hakları gasp edilen işçiler ile Gebze Emlak Konut Projesinde, Siyah Kalem Mühendislik tarafından hakları gasp edilen işçiler eylemlerine devam ediyor. İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) ve Emeğin Gücü Derneği bugün 4 ayrı yerde işçilerin gasp edilen haklarının ödenmesi talebiyle eylem gerçekleştirdi.

İlk olarak Siyah Kalem Mühendislik önünde "Siyah Kalem Mühendislik'te Hak Gaspına Son" pankartı açan işçiler ”Ücret Haktır Gasp Edilemez”, "Siyah Kalem'de Hak Gaspına Son”, "İşçiler Sizin Köleniz Değil", "Yaşasın Sınıf Dayanışması" sloganları attı. Gebze Emlak Konut projesinde çalışan 3 mermer ustasının 4 aylık ücretlerinin bir buçuk yıldır gasp edildiğini belirten işçiler "Yüklenici firma Siyah Kalem Mühendislik ödenmeyen haklarımızdan sorumludur. Biz hakkımızı alana kadar eylemlerimiz devam edecek" dedi.

İşçiler buradaki eylemin ardından YU Group önüne geçti.

"İşçi Düşmanı Deniz Mimarlık & YU Group İşçilerin Gasp Edilen Haklarını Ödeyin" yazılı pankart açarak sloganlarla eyleme başladı.

Cadde 54 AVM projesinin ortakları olan Serdivan Belediyesi, TürkMall ve YU Group'un işçilerin haklarından sorumlu olduğu ve işçilerin haklarını ödeyinceye kadar bu şirketlerin önünde, inşa ettikleri şantiyelerde, iş yaptıkları firmaların önünde eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Deniz Mimarlık-YU Group'un haklarında dava açtığını belirten işçiler, bunlarla bizi yıldıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. MSizi her yerde teşhir edeceğiz Ya bu sorunu çözeceksiniz ya da bu sorunu çözeceksiniz.Başka kaçış yolunuz yok" dedi.

Daha sonra Işıklar Holding önünde eylem yapan işçiler burada da sloganlarını haykırakşarak Işıklar Holding'e seslendi. ”Bütün önemli projelerde Deniz Mimarlık'a  iş veriyorsunuz. Deniz Mimarlık da işçileri sömürmeye devam ediyor. Ya Deniz Mimarlıkla ilişiğinizi kesin ya da bizim haklarımızın ödemesini sağlayın" dedi. İşçiler buradan Beykoz'da bulunan Acarkent Sitesi önüne gitti.

Acarkent Sitesi yönetimin seslenen işçiler "Ya Deniz Mimarlıkla ilişiğinizi kesin ya da bizim haklarımızı ödemesi için baskı yapın. Deniz Mimarlık'ın işçileri sömürmesine ortak olmayın" dedi. İşçiler sloganlarla eylemi sonlandırdı.