İnşaat İşçileri Siyah Kalem ve YU Group Önünde...

Cadde 54 AVM ve Siyah Kalem Mühendislik işçileri gasp edilen hakları için Siyah Kalem Mühendislik ve YU Group önünde birlikte eylem yaptı.

Çalıştıkları işyerlerinde hakları gas edilen, patronların işten atma saldırılarıyla karşılaşan inşaat işçileri, sermayenin saldırılarına karşı güçlerini birleştirerek mücadele ediyor.

Sakarya'da Serdivan Belediyesi'nin Cadde 54 AVM projesinde Deniz Mimarlık-YU Group tarafından hakları gasp edilen işçiler ile Gebze Emlak Konut Projesinde hakları gasp edilen işçiler eylemlerini birleştirdi.

Bugün saat 12.00'de Siyah Kalem Mühendislik önünde ”Siyah Kalem'de Hak Gaspına Son” yazılı pankart açan işçiler  "İşçiler Sizin Köleniz Değil”, ”Siyah Kalem'de Hak Gaspına Son” Ücret Haktır Gasp Edilemez”, "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek”, "Yaşasın Sınıf Dayanışması” sloganları attı.

Siyah Kalem Mühendislik'in yüklenici firma olduğu Gebze Emlak Konut projesinde, İskap İnşaat firmasında çalışan kemer ustası üç işçinin ücret alacaklarına karışıklık çek verilerek işten çıkarıldığı belirtilen açıklamada, işçilerin 4 aylık ücretlerini alabilmek için bir buçuk yıldır mücadele ettiği belirtildi.

Yüklenici firma olan Siyah Kalem Mühendislik'in işçilerin ücretlerinden sorumlu olduğu ifade edilerek ” Sizden sadaka istemiyoruz. Emeğimizin alınterimizin karşılığı olan ücretlerimizi istiyoruz. Haklarımızı alıncaya kadar da eylemlerimiz devam edecek” denildi.

İşçiler Siyah Kalem'in hak gaspını teşhir eden sloganlarla eylemi sonlandırdı.

İşçiler buradan YU Group firması önüne geçti.

YU Group önünde "İşçi Düşmanı YU Group/Deniz Mimarlık”, ”İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek”, ”Yaşasın Sınıf Dayanışması” sloganlarıyla eyleme başlandı.

Cadde 54 AVM işçileri adına konuşan Abdurrahman Hezer, yaşadıkları süreci aktardı. Aylardır gasp edilen hakları için mücadele verdiklerini, YU Group ve Deniz Mimarlık tarafından haklarında dava açıldığını söyledi.

Deniz Mimarlık'ın DİSK'ten arabulucu olmasını, ”Bu sorunun çözülmesini" istediğini aktaran Hezer, ”Sorun çözülsün istiyorsanız işçilerin haklarını ödeyeceksiniz. Öyle DİSK'e gidip  'bu sorun çözülsün' demekle olmuyor. DİSK  patronlar platformu değil, bir işçi platformudur sizin gibi işçilerin haklarını gasp edenleri dikkate almaz” dedi.

Işıklar Holding yönetimine seslenen Hezer, "Aldığınız bütün ihaleleri, büyük işleri Deniz Mimarlık'a veriyorsunuz, o da işçileri sömürmeye devam ediyor. İşçileri çalıştırıp haklarını gasp ederek işten atıyor. Ya Deniz Mimarlıkla ilişiğinizi kesin ya da bizim haklarımızı vermesi için baskı yapın ve bu sorunu çözün” dedi.

Bir süre sloganlarla eylemi sürdüren işçiler, Deniz Mimarlık, YU Group ve Işıklar Holding  patronlarına "Haklarımız ödeninceye kadar bürolarınızın, iş yaptığınız firmaların, şantiyelerin önlerinde karşınıza çıkmaya devam edeceğiz. Haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz” diyerek eylemi sonlandırdı.

İşçiler buradan Batman'da işten atılan Tempo Çağrı Merkezi işçilerinin eylemine katılmak için üzere yola çıktı.