< İşçilerin Hayatı Değerlidir

DİSK, son haftalarda sürekli koronavirüs sebebiyle işçi ölümleriyle gündeme gelen Vestel’i protesto etmek için, İstanbul’daki Zorlu Holding Genel Merkezi önünde eylem yaptı.

Zorlu Holding önünde işçiler, “Vestel Virüs Üretiyor, İşçilerin Hayatı Değerlidir” pankartı açtılar ve “Vestel İşçisi Köle Değildir”, “Çalışırken Ölmek İstemiyoruz”, “Patronların Kölesi Olmayacağız” “İnadına Sendika, İnadına DİSK” sloganları atıldı.

Burada DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu bir konuşma yaparak, “Vestel işçisi risk altında çalışıyor. Çünkü üretim bandında hiçbir sosyal mesafeye uyulmadan işçiler dip dibe çalışıyorlar. Bu koşullarda salgın fabrikada hızla yayılıyor. Bir işçi arkadaşımız hasta olduğunda ona yakın temaslı işçiler semptom gösterene kadar onlara test yapılmıyor, karantinaya alınmıyor. Üretim bu şekilde devam ettiriliyor. İşçilerin hayatı buzdolabından önemlidir!” dedi.

Genel Sekreter Adnan Serdaroğlu da “Bizim gözümüzde Vestel işçilere birer makine kadar bile değer vermiyor. Vestel işyerine sendikayı sokmamak için, Türkiye’nin tüm yasalarını çiğniyor. Sağlık Bakanı nasihati bıraksın Dardanel’e, Vestele baksın” dedi.