< < Cargill İşçileri Yeniden Eylemde...

Cargill işçileri pandemi süreci nedeniyle ara verdiği eylemine bugün itibariyle fabrika önünde devam ediyor.

Bursa Orhangazi'de faaliyet gösteren nişasta bazlı şeker (NBŞ) üreticisi ABD merkezli çokuluslu şirket Cargill’de çalışırken Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için 17 Nisan 2018’de işten atılan 14 işçi, 839 gündür haklarını aramaya devam ediyor.

İşçiler, açtıkları işe iade davalarını kazandı. Mahkemeda Cargill'i kötü niyet tazminatına mahkum etti ancak mahkeme kararı hiçe sayıldı.

Cargill işçileri, fabrika önünde mücadeleyi sürdürürken, Ataşehir'de Palladium Tower'da bulunanCargill Genel Merkezi önünde de geceli gündüzlü oturma eylemleri sürdürmüş, basın açıklamaları yapmıştı.

Covid-19 pandemisi nedeniyle ara verdikleri eyleme bugün saat 13.00'te çok sayıda sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasının ardından fabrika önündeki eylemine yeniden başladı.

Cargill işçileri 839'uncu gününde mücadeleye devam ediyor. Emek dostlarının destek ve ziyaretlerini bekliyor. ,