< < "İşledikleri Suçlara Yenilerini Ekliyorlar"

Cadde 54 AVM işçileri gasp edilen haklarının ödenmesi talebiyle YU Group önünde basın açıklaması yaparak inşaat patronlarının işçi sınıfına karşı suç işlediklerini belirtti.

Sakarya'da Serdivan Belediyesi projesi olan Cadde 54 AVM inşaatında çalışan işçiler yüklenici firma olan YU  Group önünde eylem yaparak gasp edilen haklarını istedi.

Eyleme Siyah Kalem ve Köroğlu İnşaat işçleri de katıldı. Sloganlarla başlayan eylemde, işçilerden Abdurrahman Hezer Sakarya'da Cadde 54 AVM projesinde işten atıldıklarını ve aylardır haklarının ödenmediğini aktardı.

Mücadele sürecini anlatan Hezer "İnşaat patronları haklarımızı aylarca gasp ediyor. Biz hakkımızı aradığımızda gözaltına alınıyoruz. Üstelik bir de hakkımızda işgal girşimi ve hakaretten şikayetçi oluyorlar. Bu da yetmiyor. Bizlerle birlikte mücadele eden,üyesi olduğumuz Emeğin Gücü Derneği yöneticilerimiz hakkında ’şirketlerden haraç alıyorlar' diyerek iftirada bulunuyorlar. İnşaat patronları işçi sınıfına karşı işledikleri suçlara yeni suçlar eklemeye devam ediyor” dedi.

Aylardır gasp edilen haklarını almak için mücadele edeceklerini belirten Hezer Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığına da seslendi.

İş Kanunun 25/2 maddesinin işçiler için bir ölüm fermanı olduğunu belirten Hezer, ”Patronlar bu madde ile en ufak bir hak arama durumunda ya da keyfi olarak işçileri işten atıyor. Üstelik bu madde yüz kızartıcı suçları içerdiği için işçiler ne işsizlik maaşı alabiliyor ne de bir işe başvurabiliyor. İşçiler patronların tek bir beyanıyla açlığa ölüme mahkûm ediliyor. Çalışma Bakanlığı bu maddeyi acilen yeniden düzenlemeli.

Patronların bir beyanıyla işçi işten çıkartılmamalı. SGK bunu soruşturmalı, belgelenmesini istemeli. Eğer işçi işten atılmışsa da mahkemece suçlu olduğu karara bağlanıncaya kadar tüm yasal haklarını kullanabilmeli.

Patronlar suç var diye bir beyanda bulunuyor. SGK çıkış yapıyor. Ama beyanda bulunan değil işçi ispatlamak zorunda kalıyor böyle bir işleyiş olamaz. Çalışma Bakanlığı bir an önce patronların eline verdiği bu işçilerin ölüm fermanı maddeyi yeniden düzenlenmeli. Bu konuda da mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

İşçiler eylemi sloganlarla bitirdi.