< < FitnessPark Deluxe İşçilerine Darp ve Gözaltı

FitnessPark Deluxe Spor Salonunda eğitmen olarak çalışırken işten çıkarılan milli sporcu Muhammed Hanifi Baştürk ve Nur Esen, patron Bozdağ'ın şikayeti üzerine desteğe gelen iki kişi ile birlikte darp edilerek gözaltına alındı.

KAYSERİ - FitnessPark Deluxe Spor salonunda hissedar olan ve eğitmen olarak çalışan milli sporcu Muhammed Hanifi Baştürk ve Nur Esen hakları gasp edilerek işten atılmaları nedeniyle 9 aydır gasp edilen hakları için başladıkları eylemin 5'inci gününde.

Her gün babasıyla birlikte eyleme gelen Baştürk'ün 7 yaşındaki kızı Fatma Zehra ile birlikte bugün  Emeğin Gücü Derneği Kayseri temsilcisi Ömer Çiçek, Dev Yapı İş Sendikası Kayseri temsilcisi Haydar Baran ve Onur Eren de eylemin 5'inci gününde eylem alanındaydı.

 

Şirket Ortağı Kapıda Nöbette

FitnessPark Deluxe patronu Mustafa Bozdağ, eylem sırasında Baştürk ve Esen'i taciz etmek, gözlemek ve gelişmeleri kendisine bildirmesi için şirket ortaklarından Mehtap Karaca'yı kapı girişinde oturmakla görevlendirdi.

Baştürk gün içinde Bozdağ'ın şikayeti üzerine üç kez karakola ifade vermek zorunda kaldı.

 

Darp Edildi Ayağından Yaralandı

Gece saat 24.00'e kadar eylemine devam eden Baştürk ve Esen' e Ömer Çiçek ve Onur Eren destek verirken saat 21.00 sıralarında yine patron Bozdağ'ın şikayetiyle gelen polisler tarafından pankartları indirilmeye dövizleri ellerinden alınmaya çalışıldı. Baştürk hemen telefonuyla kayda girerek yaşananları videoya aldı.

Pankartlarına polisin el koymasını engellemeye çalışan Nur Esen ve Ömer Çiçek ve  Onur Eren de darp edildi. Nur Esen bu arbede sırasında ayağından yaralandı.

 

Savcı "Yasal Hakkı" Dedi Polis Gözaltına Aldı

Patronun şikayetiyle defalarca ifadeye götüren polisler her seferinde savcılık tarafından "Anayasal  ve yasal demokratik hakkını kullanarak açıklama yaptığı" belirtilerek serbest bırakılan Baştürk ve Esen'i zor kullanarak gözaltına aldı.

 

"Hakkımızı Aramanıza Engel Oluyorsunuz"

Gözaltı sırasında Baştürk "Pankartımızı indirmeyin burada yasal hakkımızı kullanırken müdahale edemezsiniz. Neden haklarımızı gasp eden, biz gözaltındayken pankartımızı çalan Bozdağ hakkında hiçbir işlen yapmıyorsunuz? Neden bizim hakkımızı  aramamıza engel oluyorsunuz?" diyerek yasal haklarını kullandıklarını hatırlattı.

 

"Maaşlarını Verilmese Bu Üniformayı Giyer Görev Yapar mısınız?"

Polislerin zor kullanması üzerine Baştürk "Biz 9 aydır gasp edilen hakkımız için buradayız. Size maaşlarınız ödenmese siz bu üniformaları giyer misiniz? Maaşlarınızı vermese devlet, çalışır mısınız? Yine de görev alıp bizim haklarımızı gasp eden, pankartımızı çalan patron Bozdağ'ı korumak için gelir misiniz? Hakkımızı aramamıza engel oluyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

Gözaltına alınan 4 kişi Kayseri Reşat Vural Karakoluna götürüldü. Gözaltı sırasında ayağından yaralama Esen, polisin zor kullanması ve gözaltına alınmalarından psikolojik olarak etkilendiğini ve kendini kötü hissettiğini belirten Baştürk, "Ben de bunları yaşamaktan fazlasıyla rahatsız oldum" dedi.

 

"Polis Alaycı İfade Kullandı Şikayetimizi Almadı"

Karakolda FitnessPark Deluxe patronu Mustafa Bozdağ hakkında şikayette bulunmak isteğini belirten Baştürk, "Şikayetimizi almakla görevli polis memuru alaycı ifadeler kullanarak bize" Bölgenizdeki kurumlara gidip orada yapın şikayetinizi" diyerek görevini yerine getirmedi ve şikayetimizi almadı" dedi.

 

"Suç Duyurusunda Bulunacağız"

Bugün yaşanılanların insani olmadığını ve kabul edilemeyeceğini belirten Baştürk, bugün yaşadığımız darp, gözaltı ve alaycı üslup kullanılarak ifademizin alınmaması nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Gözaltında tutulan 4 kişinin ifade işlemleri devam ediyor.